Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédőt zsinórban háromszor is legyőzte a csapattársa, Nico Rosberg. Lewis Hamilton úgy véli, van még ideje ledolgozni a hátrányát.

Az F1-es nyári szünet előtt úgy tűnt, hogy Lewis Hamilton felülkerekedett az idei nehézségeken, és 43 pontos hátrányát 19 pontos előnyre váltva megállíthatatlanul halad újabb világbajnoki címe felé. Aztán jött egy tervezett motorbüntetés, amit Hamilton bravúros versenyzéssel próbált ellensúlyozni, de meglepetésre Monzában és Szingapúrban is alulmaradt Rosberggel szemben, aki ismét 8 pontos előnyre tett szert hat futammal az ideig pontverseny vége előtt.

„Fogalmam sincs” – mondta Hamilton, amikor arról kérdezték, mikor jön ismét lendületbe. „Nem tudjuk, hogy ez bekövetkezik-e, és ha igen, mikor. Van viszont még hat futamunk, úgyhogy nyomjuk tovább, és reméljük a legjobbakat” – tette hozzá a Szingapúri Nagydíj után.

Kénytelen volt tétlenül nézni Rosberg sikerét Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Steve Etherington

Hamilton a verseny egyik favoritja volt, hiszen már kétszer nyert az éjszakai viadalon. Pénteken délután viszont műszaki problémái adódtak, sok kört vesztett, és nem találta meg az ideális beállításokat, így nem tudta felvenni a harcot Rosberggel.

Így működnek a dolgok. Némelyik hétvégén ő megy remekül, máskor meg én. Ezúttal Nico végzett kimagasló munkát, mi meg nem. Hogy mire van szükségünk? Néhány olyan jó hétvégére, mint amilyenünk korábban is volt. Sok kis szarságnak kell összeállnia, hogy végül minden jól alakuljon.”

Nem tudta jól beállítani az autóját Forrás: AFP/Anthony Wallace

A Mercedes pilótája elárulta, hogy már a Szingapúri Nagydíj elején tudta, nem lesz esélye a győzelemre, ezért csak arra összpontosított, hogy javítani tudjon a helyezésén, végül azonban ez sem sikerült neki. „Gondjaim akadtak a fékekkel, és a Safety Car fázis után láttam, hogy meglépnek, úgyhogy semmit sem tehettem ez ellen” – foglalta össze.

A háromszoros világbajnok sportszerűen elismerte Rosberg teljesítményét, a német pilóta az Auto Bildnek pedig azt mondta, még mindig tisztelik egymást. „Jó hétvégém volt, úgyhogy az a normális, hogy ezt ő is elismeri. Ellenkező esetben én pontosan ugyanezt tenném, és tettem is a múltban.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!