Alonso: Ha unalmas marad az F1, lesz jobb dolgom is

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Belga Nagydíj
ALONSO Fernando (spa) Mclaren Honda MP4 31 ambiance portrait during the 2016 Formula One World Championship, Belgium Grand Prix from August 26 to 28 in Spa -Francorchamps, Belgium - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok állítja, akkor sem ér véget a pályafutása, ha jövőre elhagyja az F1-et. Nem akar olyan autót vezetni, amely nem jelent kihívást számára.

Folytatja a menetrendszerinti fenyegetőzést Fernando Alonso, immár sokadik alkalommal is jelentette ki, hogy jövőre elhagyja az F1-et, ha nem lesz nagyobb kihívás az autók vezetése. Ezúttal a Cadena Ser rádiónak állította, hogy „a mostani autók kevésbé vonzók”, mert „sokkal hétköznapibb érzést adnak, és a Forma-1 ma már nem olyan, mint a pályafutásom első tíz éve alatt volt.”

Alonsónak továbbra is a gumikkal, valamint az üzemanyaggal való spórolással van gondja. Jövőre hiába lesznek sokkal gyorsabbak az autók a szélesebb nyomtávnak, jobb tapadásnak és szélesebb abroncsoknak köszönhetően, várhatóan nem lehet majd folyamatosan padlógázzal hajtva teljesíteni a versenytávot. Alonso mégis reménykedik.

Mostanában ritkán van oka a mosolyra Forrás: DPPI media/Florent Gooden

„Jövőre az autók gyorsabbá, fizikailag megterhelőbbé válnak, és bízom abban, hogy a Forma-1 ismét vonzó lesz a versenyzők számára” – mondta a spanyol, aki még V10-es motorokkal hajtott autókkal kezdett versenyezni az F1-ben. „Ha a Forma-1 ezután is a spórolásról, és nem a támadásról fog szólni, elgondolkodom azon, hogy folytatom-e.

A McLaren pilótája a az elmúlt 2,5 év során nem ért el jelentős sikereket versenyképtelen autói miatt, azonban még pályafutása végéhez közeledve is a mezőny egyik legjobbjának számít. A kétszeres világbajnok azt mondja, őt már elsősorban az érdekli, hogy élvezze a versenyzést.

A továbbra sem túl versenyképes McLarennel is bravúros eredményeket ér el Forrás: McLaren

„Szerintem a szabályok kulcsfontosságúak lesznek. Ha újra izgalmas lesz vezetni az autókat, és a Forma-1 ismét képes lesz olyan meglepetésekkel szolgálni, mint mindig, akkor élvezni fogom az eredményektől függetlenül. Tizenkét hónapon belül meglátjuk, merre tartunk, és mennyire lesz kedvem folytatni. Lehet, hogy eljön az F1-ből való visszavonulás ideje, és

Alonso csapattársa, a szintén veterán Jenson Button jövőre kiszáll az F1-ből, mert szabadabb életre vágyik, bár nem kizárt, hogy 2018-ban visszatér a mezőnybe a McLarennel.