Vágólapra másolva!
Lance Stroll jövőre mutatkozhat be az F1-ben, előtte privát tesztsorozatot bonyolít különböző pályákon világszerte. A múlt héten a Hungaroringen is rótta a köröket.

Hivatalosan még nem jelentették be, de 2017-től valószínűleg a 18. életévét nemsokára betöltő Lance Stroll váltja Felipe Massát a Williams F1-es csapatánál. A kanadai tinédzser várhatóan megnyeri az idei F3-as Európa-bajnokságot, az F1-es jogosítvány, a szuperlicenc megszerzésének feltételeit azonban már teljesítette. Már korábban pletykáltak arról, hogy privát tesztekkel készül az F1-es bemutatkozásra, és több forrás is megerősítette, hogy a hír igaz.

Joe Saward F1-es szakblogger és az f1talks.pl Twitter-csatornája is arról számolt be, hogy Stroll a a múlt hét során a Hungaroringen tesztelt egy 2014-es Williams-Mercedest. Az Origo GP Hírek megkeresésére a Hungaroring nem kommentálta az értesülést, de úgy tudjuk, Stroll 2016. szeptember 14-16. között lépett pályára hazánkban.

Felipe Massa vezeti a Williamst a 2014-es Magyar Nagydíjon. Stroll is ezt az autót kapta, feliratok nélkül Forrás: Williams F1

Saward szerint Stroll felkészülését a Mercedes DTM-pilótája, Gary Paffett segíti a szponzori feliratok és márkajelzés nélküli autó beállítása terén. Ezen a héten már Ausztriában, gyaníthatóan a Red Bull Ringen dolgoznak. Stroll édesapja, a divatmágnás

Lawrence Stroll a Pierre Cardin, majd a Ralph Lauren márkák felfuttatásával lett milliárdos, később befektetett a Tommy Hilfigerbe is.

A Forbes 2016 májusában 2,4 milliárd dollárra becsülte a vagyonát, ebben az egykori kanadai F1-es pálya, Mont-Tremblant, a quebeci Ferrari-kereskedés és egy sor értékes luxusautó is szerepel.

Lance Stroll eredetileg a Ferrari tehetségkutató programjában szerepelt, de a projekt vezetőjével, Luca Baldisserrivel együtt átigazoltak a Williamshez. Sajtóhírek szerint Lawrence 20 millió dollárral fedezi fia tesztprogramját a Williamsnél.

Ez már meg is látszik a csapat pénzügyein,

mivel az F1-es üzletáguk 5,5 millió dolláros profitot realizált, köszönhetően egy „nem ismétlődő szponzorációs kifizetésnek.” Saward szerint Stroll akár 12 ezer kilométernyi távot is megtehet a teszteken, ami több mint 42 futam távja, azaz két teljes szezon hossza az edzések nélkül. A 2014-es Williams alapvetően nem különbözik az idei F1-es autóktól, de a szabályok szerint már veteránnak számít, ezért megkötések nélkül használható teszteléshez.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!