Vágólapra másolva!
Meglepetésre a Force India és a Williams versenyzői közül csak a 18. helyről induló Sergio Pérez szerzett pontot. A mexikói pilóta ismét riválisuk elé lőtte a csapatát.

Hullámvasúthoz hasonlította a Szingapúri Nagydíj alakulását Bob Fernley, a Force India csapatfőnök-helyettese, de ez alighanem az egész hétvégére igaz lehet. Sergio Pérez szombaton kiütötte a Williams versenyzőit a Q2-ben, majd rajtbüntetést kapott, a 4. helyért versenyző két csapat pilótái közül mégis ő volt az egyetlen, aki vasárnap pontot tudott szerezni, élete egyik legjobb versenyén.

„Nagy siker, hogy 36 kört meg tudtam tenni egy (lágy) gumiszettel, ráadásul ilyen melegben, és ellenálltam (Danyiil) Kvjat nyomásának” – vélte. Pérez rögtön kereket cserélt a Safety Car fázis alatt, így a későbbiekben már csak egyszer állt ki a bokszba. Bár eleinte beragadt honfitársa, Esteban Gutiérrez mögé, és az abroncsainak is ártott ezzel, tudta, hogy csak akkor szerezhet pontokat, ha tartja magát a stratégiájához, és óvja a gumijait.

Gutiérrez eleinte útban volt Péreznek, de ő mégis kihozta a legtöbbet a stratégiájából - még több kép a galériában! Forrás: Sahara Force India/Sahara Force India/James Moy Photography

Végül Fernando Alonso és Max Verstappen ellen sem küzdött, mert tudta, hogy az ellenfelei gyorsabb taktikán vannak. Úgy érezte, „intelligensen” kellett versenyeznie, ami végül 5 pontot ért neki és a Force Indiának. Ezzel visszaelőzték ellenfelüket, a Williamst a konstruktőri pontverseny 4. helyéért zajló küzdelemben.

Pedig nagyon másképp is alakulhatott volna, ha Valtteri Bottas nem jár pórul Nico Hülkenberg rajtbalesete miatt.

Bottas és a mögötte érkező Jenson Button próbálta elkerülni a Carlos Sainz autójával összeütköző Hülkenberget, de a brit versenyző nekiment a Williamsnek. Bottas emiatt defektet kapott, és az autója is megsérült, ezért a csapat jobbnak látta, ha visszaléptetik a finn pilótát.

Bottasnak még a biztonsági öve is meglazult, de végül nem ezért esett ki - még több kép a galériában! Forrás: AFP/Roslan Rahman

Felipe Massa a másik Williamsszel egy ideig a 7. helyen haladt, de elrontották a stratégiáját, forgalomba került, így csak a pont nélküli 12. helyen ért célba. Legalább nem tört össze az autója, mint Hülkenbergé.

különösen azért, mert talán az idei legjobb rajtomat hoztam össze. Bementem a két Toro Rosso közötti résbe, de összezártak. Danyiil volt a jobb, Carlos a baloldalon. Ő nekiment a bal hátsó kerekemnek, így a falban kötöttem ki” – magyarázta a történteket Hülkenberg, aki elmondta, nem haragszik ellenfelére, mert tudja, hogy csak a lassan rajtoló Max Verstappent próbálta kikerülni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!