Vágólapra másolva!
A mexikói pilóta eredetileg a 10. helyet szerezte meg, de úgy jutott be a Q3-ba, hogy nem lassított le a Q2 végén, amikor balesetek történtek. Nem ez volt az egyetlen bűne.

A Szingapúri Nagydíj hétvégéjét sem ússzuk meg rajtbüntetés nélkül: a sportfelügyelők ezúttal Sergio Pérezre csaptak le az időmérő után, mert nem lassított eléggé a dupla sárga zászlók alatt, ráadásul még meg is előzte a lehúzódó Esteban Gutiérrezt. Rajta kívül viszont mindenki visszavett a tempóból, így a Q2 végén csak Pérez javított az eredményén, és ez átmenetileg továbbjutást ért számára.

A helyzetből kifolyólag elsősorban a Williams versenyzői kerültek hátrányba, mert Valtteri Bottas és Felipe Massa is kiszorult a legjobb tíz közül. A csapatuk már a leintés után aggályosnak tartotta a történteket, de Pérez a Sky Sportsnak azt mondta, ő lassított, Gutiérrez pedig szerinte rendellenesen lassan ment, és úgy vélte, az érvelését a telemetriai adatokkal is alá tudja támasztani.

Pérez nem lassított eléggé - még több kép a galériában Forrás: AFP/Danial Hakim

A spotfelügyelőket viszont nem tudta meggyőzni, és három büntetőpontot, valamint Gutiérrez megelőzéséért három, a lassítás elmulasztása miatt pedig öthelyes rajthelyes büntetést osztottak ki neki, így a Szingapúri Nagydíjat majd csak a 18. helyről kezdheti meg. Álláspontjuk szerint Pérez

„A sportfelügyelők figyelembe vették, hogy két kanyar is a versenyző rendelkezésére állt, hogy jelentősen lassítson, de ezt nem tette meg. Mindkét kanyar beláthatatlan volt, beleértve azt is, ahol (Romain Grosjean) összetört autója még mindig a védősávban volt.

Pérez a büntetést annyival kommentálta, hogy elkeseríti az elmarasztalás, mert szerinte jelentősen lelassított az ominózus pontokon. Korábban 4 tizedmásodpercet emlegetett. Ráadásul még egy kihágást elkövetett az időmérőn: a megengedett 60 helyett 61,2 km/ó-val hajtott a bokszutcában, amiért csapatát, a Force Indiát 200 eurós pénzbírsággal sújtották.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!