Vágólapra másolva!
Paddy Lowe szerződése az év végén lejár, Maranellóból állítólag meg is környékezték, de ő azt állítja, marad a jelenlegi csapatánál.

A La Stampa című olasz lap azt írta, a Ferrari szemet vetett a Mercedes technikai igazgatójára, Paddy Lowe-ra, akinek sajtóértesülések szerint az év végén valóban lejár a szerződése jelenlegi csapatánál. Ez nem lenne meglepő, hiszen James Allison távozása után a Scuderiánál megüresedett egy fontos pozíció, amelyet a korábban a motorrészleget sikerrel irányító Mattia Binottóval töltöttek be.

Őt azonban sokan csak ideiglenes megoldásnak tartják, úgyhogy a Ferrari biztosan tudna mit kezdeni egy új vezéregyéniséggel. Ezt Szingapúrban nem tagadta Sebastian Vettel sem.

– mondta Lowe-ról. „De én úgy tudom, nem elérhető..."

Paddy Lowe és Toto Wolff együtt irányítják a Mercedest Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Steve Etherington

Az 54 éves Lowe 1987-ben, a Williams elektronikai részlegén kezdte az F1-es pályafutását – ő irányította az aktív felfüggesztés kifejlesztését is –, majd húsz évet töltött a McLarennél 1993 és 2013 között, mielőtt átigazolt a Mercedeshez. A CV-jéből a tradicionális nagy csapatok közül már csak a Ferrari hiányzik, de cáfolta, hogy átszerződne hozzájuk.

„Nem tárgyalok a Ferrarival, és ők sem tárgyalnak velem" – jelentette ki. „Boldog vagyok itt. Egy csodálatos csapatnak dolgozok, nagyszerű munkatársaim vannak, és remekül kijövök Toto Wolff-fal. Nincs okom váltani."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!