Vágólapra másolva!
A japánok F1-es programjának vezetője jól ismeri a brit pilótát, és Juszuke Haszegawa leszögezte, hogy Button egyelőre nem vonult vissza, de szerinte el kell fogadni, hogy nem ő fog versenyezni.

Jenson Button jövőre nem indul F1-es futamokon, de a Hondánál továbbra is számítanak a munkájára, jelentette ki Juszuke Haszegawa, a japánok sportprogramjának vezetője. Button a McLaren pilótája marad, de a helyét Stoffel Vandoorne veszi át, azonban az sem kizárt, hogy a 2009-es világbajnok is visszatér később a mezőnybe.

„A Honda számára Jenson nagyon különleges versenyző” – nyilatkozta Haszegawa. „Több, mint nyolc éve dolgozom már vele, és Japánban is rengeteg rajongója van. Azt viszont el kell fogadnunk, hogy versenyezni nem fog” – mondta, azt azonban leszögezte, hogy Button egyelőre nem akasztja szögre a bukósisakját, csupán visszalép a rivaldafényből.

Button még mindig nagyra értékelt pilóta Forrás: AFP/Patrik Stollarz

„Nem vonult nyugdíjba, de jövőre tudomásul kell vennünk, hogy nem lesz a versenyzőnk. Annak viszont nagyon örülök, hogy kapcsolatban maradunk Jensonnal, és arra számítok, hogy több lehetőségünk lesz együttműködni vele a versenyek mellett a fejlesztéseken és a marketingen is. Sokkal több hasznát vehetjük Jensonnak, mint az idén.”

Haszegawa elárulta, hogy támogatja Vandoorne előléptetését is, szerinte a belga újonc „már Bahreinben és a tavalyi GP2-es futamokon is megmutatta a képességeit, nagyon izgalmas egy fiatal pilótával dolgozni, remek párost alkotnak majd (Fernando Alonsóval)” – vélte.

Vandoorne az idén a japán Super Formula sorozatban versenyez, és Haszegawa szerint „hihetetlen”, hogy már az első hétvégéjén dobogóra állhatott. „Nem csak tehetséges, hanem nagyon nyugodt és bölcs is. Néha ezt félreértettük” – árulta el sejtelmesen.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!