Vágólapra másolva!
Miközben Rosberg és Ricciardo két kerékcserével megoldotta a spái futamot, neki háromszor kellett kiállnia a bokszba, de úgy érzi, ez nem volt hiba. Így is nagyon örül a 3. helynek.

Az utolsó előtti helyről indulva Lewis Hamilton a 3. helyig kapaszkodott fel a Belga Nagydíjon, s miután újraindították a Kevin Magnussen balesete miatt megszakított a versenyt, még a győztes Nico Rosbergtől is csak pár másodpercre volt lemaradva.

Ekkor úgy tűnhetett, hogy akár a győzelemre is van esélye, de azt mondja, ez nem fordult meg a fejében. "Nem gondoltam rá, mert bár természetesen keményen hajtottam, versenyzőként megtanultam, hogy milyenek ezek a gumik, és hogy mennyire nehéz egyetlen autót is megelőzni. (Nico) Hülkenberg mögött sok időt töltöttem, és addigra Daniel (Ricciardo) eléggé elhúzott" - nyilatkozta a sajtótájékoztatón.

"Úgy vélem, erősebb teljesítményt nyújtottunk ma, mint vártuk. Kivitelezhetőnek éreztem, hogy a legjobb tíz közé kerüljek, de egyértelműen segített a 3. hely megszerzésében, hogy beküldték a Safety Cart."

Hamilton 3. lett. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Loic Venance

Ezzel abszolút elégedett, és megvédte a Mercedes stratégiáját is: az újraindítás után ő kétszer állt ki a bokszba, Rosberg és Ricciardo ellenben csak egyszer. Úgy gondolja, nem volt más választás.

"Szükségem volt egy extra etapra, mert előznöm kellett, és jobban nyomtam a gázt, mint szerettem volna. Nem tudom, hogyan alakult volna a verseny, ha megkapom a közepes gumit a második kerékcserénél, de örülök, hogy nem vállaltuk be a kockázatot" - mondta.

"Ha a futam előtt felajánlották volna a 3. helyet a büntetésekkel, biztos elfogadtam volna!" - tette hozzá. "Nagyon örülök és büszke vagyok, nem számítottam erre. Tegnap fogalmunk sem volt, hogy mire lehetek képes ma."

A Mercedest irányító Toto Wolff a taktikával kapcsolatban kijelentette: "Csak úgy volt lehetséges Ricciardo legyőzése, ha megpróbálunk valami mást. De ettől eleve nagyon messze voltunk."

Mint ismert, a címvédőt új, az engedélyezett készleten felüli erőforrás-elemek beszerelése miatt sorolták hátra az időmérő után. A futamon azzal ugrott előre sokat, hogy Max Verstappen és a Ferrarik ütköztek a rajtnál, Magnussen balesetét követően pedig sokan kimentek a bokszba gumicserére - mint utóbb kiderült, feleslegesen.

Rosberg csökkentette a hátrányát

Hamilton 13 másodperccel futott be Ricciardo, s 27-tel Rosberg mögött. A német versenyző a kötelezőnek tartott győzelemmel 9 pontra csökkentette hátrányát csapattársa mögött a világbajnoki tabellán, és azt mondta, csak a rajtnál izgult kicsit. Ettől függetlenül nem érezte sétagaloppnak a hétvégét.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/John Thys

"Nem volt könnyű hétvégénk. Sokat kellett foglalkozni a beállításokkal, de a versenyre tökéletesítettük őket. A közepes abroncsokon kiválóak voltak az etapjaim, és a startnál a lágyakkal is jól éreztem magam" - mondta. "Az biztos, hogy nem ez volt a legkeményebb versenyem, hiszen Lewis hátrébb küzdött."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!