A piros zászló mentette meg Ricciardo dobogóját

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Belga Nagydíj
SPA, BELGIUM - AUGUST 28: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB12 TAG Heuer passes his team on the pitwall during the Formula One Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 28, 2016 in Spa, Belgium (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160828-01423 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Törmeléket szedett össze Verstappen és a Ferrarik rajtbalesetéből, és a kényszerszünetig nehezen tudta tartani a lépést az élmezőnnyel. Utána már csak futamgyőztes Rosberggel nem bírt.

Magabiztos versenyzéssel a 2. helyen ért célba Daniel Ricciardo a vasárnapi Belga Nagydíjon. A Red Bull versenyzője az 5. pozícióból indult, és úgy tűnt, profitálni tud csapattársa, Max Verstappen és a Ferrarik rajtbalesetéből, mivel az 1-es kanyar után már dobogós helyen autózott. Az ausztrál pilóta azonban a futam után elárulta, hogy óriási szerencse is kellett ahhoz, hogy végül meg is tarthassa a trófeát érő pozícióját.

„A rajt elég zűrösen alakult, ezért fontos volt, hogy okosan kimaradjak a bajból” – emlékezett vissza. „Max és a Ferrarik autójáról törmelékek kerültek a pályára, ezek némi sérülést okoztak az első szárnyamon. A piros zászlóig küszködtem. Kérdeztem a csapatot, hogy látnak-e valamit az autón, miközben elhaladok, mert valami nem volt rendben, és a piros zászló alatt tudták csak megjavítani.”

Ricciardo kihozta a maximumot az autójából - még több kép a galériában! Forrás: 2016 Getty Images/Charles Coates

A szünet Kevin Magnussen balesete miatt a 10. körben kezdődött, de már a 7. körtől Safety Car fázis volt érvényben. A megállás segítségével a Red Bull szerelői rendbe tehették az autót, és Ricciardo is összeszedhette magát. Erre szüksége is volt, mert Lewis Hamilton óriási szerencsével az élmezőnybe ugrott a kavarodások révén, és nemsokára már Ricciardót ostromolta a 2. helyért.

– utalt a későbbi győztes Rosbergre. „Ez sikerült is. Úgy érzem, ez volt ma a legtöbb, amit elérhettünk, és ennek is nagyon örülök.”

Ricciardo elmondta, nem volt lehetősége ugyanazt a gumitaktikát követni, mint Rosberg, mert nem maradt két közepes keverékű gumiszettje, ezért lágy abroncsokra kellett váltania, és azok teljesítménye néhány kör után visszaesett.

Ricciardo honfitársával, Mark Webberrel ünnepelte a 2. helyet, a szponzoruk legnagyobb örömére - kattintásra galéria nyílik! Forrás: 2016 Getty Images/Mark Thompson

„Az utolsó etapban aztán következetes köröket futottam a közepessel. Nem voltam olyan gyors, mint Nico, de elég gyors ahhoz, hogy kezeljem a távolságot Lewishoz képest.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke „meggyőzőnek” és „fegyelmezettnek” nevezte Ricciardo szereplését, és kijelentette, minden előzetes várakozásukat felülmúlta, hogy egy olyan pályán is növelni tudták az előnyüket a Ferrarival szemben, ami alapvetően nem kedvez a csapatának. Ricciardo jelenleg a pontverseny 3. helyén áll 151 ponttal a 128 pontos Sebastian Vettel előtt, a Red Bull pedig 274 ponttal a 2. helyezett a 252 pontos Ferrari előtt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!