Vágólapra másolva!
A Mercedes versenyzője elsőként teljesített gyors kört a fejvédő szerkezettel, és úgy véli, bár az eszköz csúnya, a vezetést nem akadályozza. A glóriát tesztelő ellenfelei egyetértettek vele.

A Ferrari versenyzői és Pierre Gasly után a Belga Nagydíj első szabadedzésén Nico Rosberg, Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg és Carlos Sainz is kipróbálta a glória nevű fejvédő szerkezetet. A bukókeretet 1-1 installációs kör erejéig szerelték fel, de Rosberg végül mért köröket is megtett a szerkezettel, sőt a délelőtti leggyorsabb körét is ezzel regisztrálta.

„Jó volt kipróbálni, remek munkát végeztek a fejlesztői, mert egyáltalán nem zavar vezetés közben” – mondta Rosberg a Motorsport.com-nak. „Nagy mértékben javítja a biztonságot. Tudom, hogy kívülről nem fest jól, mert nem teszi kecsesebbé az autókat, de a biztonság szempontjából szerintem jó dolog” – taglalta a német pilóta, aki szerint a nagyon meredek Eau Rouge-ban sem jelentett problémát a kilátás. „Egyáltalán nem, észre sem venni a tetejét.”

Rosbergnek nincs kifogása a glória ellen - további képek a galériában! Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Miután Oroszországban tesztelte a Red Bull aero szélvédőjét, Ricciardo Spában kipróbálta a glóriát is. Elmondása szerint kapott egy kérdőívet a fejlesztéssel kapcsolatban, de nyilvánosan egyelőre csak annyit árult el, hogy „nem volt rossz”, de „még dolgozni kell rajta.” Carlos Sainz sem panaszkodott a rövid teszt után, Nico Hülkenberg viszont egyelőre nehezen békél meg a fejlesztéssel.

„Furcsa érzés volt, hogy ott van valami, ami korlátok közé szorít, ez nyilvánvalóan újszerű élmény” – mondta Hülkenberg, aki zárt karosszériás Porschével nyerte meg a tavalyi Le Mans-i 24 órás versenyt. „Azt kell mondanom, hogy a kilátás nem volt rossz, szerintem ez nem jelent problémát, de Időbe fog telni, mire megszokjuk. Csak egy installációs kört tettem meg, ez közel sem elég ahhoz, hogy rendesen kiismerjük” – mondta a glóriáról, amit várhatóan 2018-ban vezetnek majd be.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!