Vágólapra másolva!
Jenson Button szerint az aktuális motorfejlesztés egyelőre csak arra elég, hogy a McLaren Honda a gyors spái pályán is megtartsa a helyét, de úgy véli, Szingapúrban már látszani fog az előrelépés.

Az idén felhasználható 32 erőforrás-fejlesztési zsetonból 7-et a spái csomagra költötték a Hondánál, az új változat viszont már az első szabadedzésen elromlott Fernando Alonso autójában, és egyelőre nagy ugrás a teljesítmény terén sem figyelhető meg. A délutáni tréninget a 9. helyen záró Jenson Button viszont úgy véli, „jó kis lökést” adott a Honda munkájának eredménye.

„Nem mondom, hogy ez előrébb segít majd minket a rajtrácson, de csak azért nem, mert ez a verseny egyébként is trükkösnek ígérkezett számunkra” – mondta. „Talán ugyanott leszünk majd, mint Hockenheimben voltuk, de ez így is pozitív, és ugyanez lesz a helyzet Monzában is. Aztán jönnek olyan pályák, mint Szingapúr, ahol nem kell számolnunk azokkal a negatívumokkal, mint itt.”

Button elégedett a Honda fejlesztéseivel - még több kép a galériában Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Button szerint az idei előrelépésük a tavaly elkövetett hibáknak is köszönhető. Úgy fogalmazott, hogy csapatként rengeteg ballépésük volt, de a Honda nagyon gyorsan levonta a következtetéseket a kudarcok után, és beépítették az idei megoldásaik közé.

Amikor az ember azt mondja nekik, hogy most néhány hétig le kell állniuk, egyáltalán nem értik, hogy miről beszélünk, mert mindig 24 órában dolgoznak, a hét minden napján” – magyarázta a 2009-es világbajnok.

Alonso csak délután futott mért kört - kattintásra galéria nyílik Forrás: AFP/Joe Klamar

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója az FIA pénteki sajtótájékoztatóján szintén elismerte a Honda munkáját, szerinte a belső égésű motor teljesítménye és az energia-visszanyerés terén is nagyot léptek előre. „A megbízhatósággal kapcsolatban sem aggódunk. Egy apró hiba egy teljes erőforrás cserénkbe és egy edzésnyi időnkbe került, de

A Sky Sports kérdésére Button elmondta, hogy „már majdnem” végig gondolta, mihez kezd jövőre, miközben egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a McLaren Stoffel Vandoorne-t ülteti a helyére a következő szezontól. „Nem tudom, hogy mikor, de hamarosan hallani fognak erről” – ígérte a veterán pilóta, akit a Williams csapattal hoztak összefüggésbe.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!