Vágólapra másolva!
Az idei utolsó változat már a dobozban lehet, de még nem döntötték el, hogy mikor csomagolják ki. A Scuderia kockáztat, pedig tudják, hogy nem a motor miatt vannak hátrányban.

Beválthatja az utolsó három motorfejlesztési zsetonját is a Ferrari, a kérdés csak az, hogy már a hétvégi Belga Nagydíjon, vagy a jövő héten zajló Olasz Nagydíjon döntenek így. A Speed Week olasz forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az új változat már a dobozban van, és elvitték Spába is, de a megbízhatósága egyelőre kétséges, ezért lehet, hogy csak Monzában vetik be.

Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel négy futamot teljesített a jelenlegi erőforrásokkal, és Vettelnek spórolnia is kell, mert a bahreini kiesés miatt ő már az idei negyedik egységénél tart. Ezért kézenfekvő lenne, hogy a Scuderia várjon a hazai versenyig az új változat beépítésével. A Ferrarinál arra számítanak, hogy a fejlesztés révén, a teljesítmény terén utolérik a Mercedest, de Maurizio Arrivabene tudja, hogy a hátrányuk megoldását nem a motorerőben kell keresnie.

Új szívet kaphat a Ferrari Forrás: AFP/Sascha Schuermann

„Az autónknak két gyenge pontja van: az aerodinamikai hatékonyság és a mechanikai tapadás” – idézte őt a La Repubblica. Ez is az oka annak, hogy a Ferrari már visszaesett a konstruktőri pontverseny 3. helyére a Red Bull mögé, de Arrivabene szerint „nem túlozzák el a helyzetet”, és rámutatott, hogy „Budapesten gyorsabbak voltunk náluk, úgyhogy vissza tudjuk előzni őket.

Bár a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója, Toto Wolff utalt arra, hogy a Ferrari valószínűleg már a 2017-es autóra koncentrál, Arrivabene tagadta ezt. „Nem.

Foglalkozunk már a jövő évi autóval, és az új szabályok nem érnek minket felkészületlenül, de engem most még a jelenlegi szezon foglalkoztat. Minden gondunkra megoldást kell találnunk, a lehető leggyorsabban.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!