Vágólapra másolva!
Először éppen a hétvégi Belga Nagydíjra, de szeptember végén leállnak a 2016-os fejlesztésekkel.

A Honda F1-es programját irányító Haszegava Juszuke már a múlt héten megerősítette, hogy a szezon végéig el akarják költeni a megmaradt tíz motorfejlesztési zsetonjukat, és most azt is sugallta, hogy két lépcsőben: az elsőre szerinte mindjárt a hétvégi Belga Nagydíjon kerítenek sort.

A McLaren partnere eddig kétszer használt fel zsetonokat az idény során, a Kanadai és a Brit Nagydíj előtt. Míg korábban az energia-visszanyerés számított a gyenge pontjuknak, most már inkább a belső égésű motor terén vannak a legjobban lemaradva a riválisaiktól.

A Honda még legfeljebb kétszer frissíti a motorját az idén Forrás: Farkas Péter - Origo

„Szakurában mindig folyik a fejlesztés, és amint elkészülünk valamivel, be is vetjük" – mondta Haszegava az Autosportnak. „Már csak kilenc verseny van hátra, úgyhogy még akkor is csak két alkalmunk adódhat rá, ha megvannak az elképzeléseink.

A Honda még folytatja a 2016-os fejlesztéseket, s bár a motorok terén nem jönnek olyan szabálymódosítások, mint az aerodinamikára vonatkozóan, Haszegava azt állította, az egyik legnehezebb dolga eldönteni, hogy mikor irányítsa át a cég erőforrásait 2017-re. Legkésőbb szeptember végén leállítják az idei programot.

„Októberben és novemberben a próbapadon tesztelünk, de az idénre már nem fogunk dolgozni" – mondta, hozzátéve, hogy szeretné, ha a McLaren-Honda állandó jelleggel a negyedik legerősebb csapattá válna a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari után.

„Nehéz pontosan megmérni a teljesítményt, de a magyarországi állapotot akarjuk elérni" – erősítette meg. „Ha sikerül arra a szintre kerülnünk, elégedettnek kell lennünk, és egy kis szerencsével talán még a dobogóra is fel tudunk állni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!