Vágólapra másolva!
A csapat technikai igazgatója szerint a Williams rendezte sorait, és már lenne értelme egy élversenyző leigazolásának, de a jelenlegi párossukkal is elégedett.

Nyitott kérdés a Williams versenyzői felállása a 2016-os szezon vége után. A paddockban elterjedt hírek szerint a konstruktőri dobogóról lecsúszó istálló valószínűleg nem hosszabbít Felipe Massával, Valtteri Bottast viszont valószínűleg megtartják, mellé Jenson Button, Sergio Pérez, Felipe Nasr, esetleg a GP2-es Alex Lynn érkezhet. Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója szerint most már megérné egy igazi nagyágyút leigazolni.

„2014-ben sokan olyanokat kérdeztek, hogy miért nem szerezzük meg (Fernando) Alonsót” – mondta az Autosportnak. „Azt feleltem, hogy nem, még csapatként nem készültünk fel, és anyagilag sem álltunk úgy. Most viszont a csapat szempontjából már bármely versenyzőt fogadni tudnánk.”

Jöhet egy nagy név? Forrás: Farkas Péter - Origo

„Legyártjuk, amit kell, de a perselyünk még mindig nem túl nagy. A hozzánk hasonló csapatok egyik készsége, hogy jól beosztják az erőforrásaikat, legyen szó a munkaerőről vagy az anyagiakról, és ebbe beletartozik az is, amit a versenyzőkre költünk.

Symonds arra nem tért ki, hogy ő maga, és Bottas is elismerte, hogy nem igazán értik, miért nem váltak be az idei fejlesztéseik, és miért kezdi utolérni őket a sokkal szerényebb költségvetésű Force India is. A jövő évi szabályváltozások ismét megkeverhetik a kártyákat, és Symonds reméli, hogy legalább az egyik jelenlegi versenyzőjük jövőre is a csapat tagja marad.

„A folytonosság lényeges, különösen akkor, ha viszonylag új technikai szabályokhoz kell alkalmazkodnunk, de örökké nem tarthatjuk meg a pilótáinkat” – foglalta össze.

Én örülnék, ha mindketten maradnának. 40 éve veszek részt a versenyzésben, sok olyan évem volt, amikor az egyik pilótánk remek volt, a másik meg nem annyira. Olyan is akadt, amikor egyikük sem volt jó. Őszintén azt hiszem, hogy az elmúlt három év előtt soha sem volt két versenyzőm, akik ennyire jó csapattagok voltak, és ilyen jól együtt dolgoztak.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!