Heteken belül eldőlhet a Renault versenyzőinek sorsa

Forma-1, Kevin Magnussen, Renault Sport Racing, Orosz Nagydíj
2835040 04/29/2016 Kevin Magnussen (Renault) during Practice 2 at the 2016 Formula 1 Russian Grand Prix. Evgeny Biyatov/Sputnik
Vágólapra másolva!
Kevin Magnussen reméli, hogy főnökei gyorsan döntést hoznak, így ő felkészülhet a jövőjére. Frederic Vasseur azt ígérte, nemsokára kialakul az álláspontjuk. Felkészül: Sergio Pérez.

Elismerte versenyzői szereplését Frederic Vasseur az F1 hivatalos weboldalának adott interjújában, de megismételte munkatársa, Cyril Abiteboul szavait, aki szerint fontos, hogy legyen egy pilótájuk, aki vezéregyéniséggé tud válni a csapaton belül. Vasseur viszont úgy véli, hogy Kevin Magnussen és Jolyon Palmer sorsáról „túl korai még döntést hozni, talán majd szeptember elején megtesszük.”

Magnussen a Motorsport.com-nak elmondta, pont ebben reménykedik, mivel az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal sem biztos, hogy folytathatja pályafutását jelenlegi csapatánál, sőt egyáltalán az F1-ben. „Természetesen szeretnék a csapat tagja maradni” – jelentette ki. „Hiszem, hogy ez az istálló sikeres lesz a jövőben, és ennek részese akarok lenni. Természetesen tárgyalunk, de még semmi sem biztos.”

Később lehet, hogy jó lesz a Renault-nál versenyezni, de az idén még nem ez a helyzet Forrás: RIA Novosti/Evgeny Biyatov

A dán fiatal mindössze 6 pontot tudott szerezni a gyári Renault-val, ezzel csupán a Manor és a Sauber pilótáit, valamint 0 pontos saját csapattársát előzi meg. A kiábrándító szezon során elmondása szerint a Red Bull szerepléséből merítenek erőt.

„Szerintem egész jó munkát végzünk azzal, ami adott nekünk. Az autó fejlesztése nagyon lelassult az anyagi gondok miatt, amikor még Lotus volt, de ismét kezdenek beindulni a dolgok. A gyárban rengeteg változást lehet látni. Új gépek érkeznek, új épületek készülnek. Ez örömteli.”

A Red Bull egyelőre sokkal jobb a gyári Renault-nál, ugyanazt a motort használva Forrás: Farkas Péter - Origo

A személyzetet viszont egyelőre nem sikerült megerősíteni, és a pilótapáros jövője sem garantált. Az elmúlt hetek során gyakorlatilag minden versenyzőt szóba hoztak a Renault-val, aki éppen szabad, és az is kiderült, hogy Sergio Pérez honlapjára már tavaly felkerült egy azóta eltávolított közlemény, amellyel azt jelentették volna be, hogy a Force Indiától a Renault-hoz igazol. Nem tudni, hogy ez az idén valóra válhat-e, de

Pérez elismerte, hogy távozhat a silverstone-i istállótól.

„Ez rajtam, és a szponzoraimon múlik” – közölte. „Ha csapatot váltunk, közös döntést fogunk hozni a szponzoraim csoportjával. Ez még nem született meg” – ismerte el. „A megállapodásaim nem egyszerűek, mert számos szponzorral meg kell egyeznem, ezért minden tovább tart.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!