Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo szerint csapattársa igazi megszállott, és korához képest jól képzett versenyző. Telt ház várható a Belga Nagydíjon, már csak állóhelyekre lehet jegyet váltani.

Másfél évvel Max Verstappen F1-es versenyzői bemutatkozása után már nem kérdés, hogy a holland pilóta az elmúlt évek egyik legnagyobb tehetsége, és mióta a Red Bullnál versenyez, stabilan az élmezőny tagjává vált. Győzelme, több dobogós helyezése mellett az is figyelemre méltó, hogy bár az időmérőn 7:1 arányban kikap Daniel Ricciardótól, a pontok terén 102-97-re vezet, mióta a csapattársává lépett elő.

„Nem kellemes kikapni egy fiatalabbtól” – ismerte el Ricciardo az Autosportnak. „Most már látom, hogy fiatal, de versenyzőként nagyon tapasztalt. Ebből állt az egész élete, amennyire tudom. Bár még sokat kell tanulnia, a korához képest elég nagy versenyrutinja van. Néha úgy beszél a mérnöki megbeszéléseken az autó részleteiről, hogy fogalmam sincs, hogy miről van szó. Szerintem kissé kocka a versenyzés terén!”

Sokkal többet tud a versenyzésről, mint amit a kora sugallna Forrás: Farkas Péter - Origo

Ricciardo elmondta, Danyiil Kvjat mellett úgy érezte, hogy jól teljesít, de Verstappen egy olyan szintet is kihozott belőle, amiről nem is tudta, hogy benne van. „Mindenképpen úgy gondolom, hogy a szezon kezdete óta jól vezettem, de talán mindketten hajszoljuk egymást” – vélte a háromszoros futamgyőztes.

Verstappen feltűnése az F1 népszerűségének is jót tett.

Nemrég Bernie Ecclestone utalt arra, hogy a Heineken az ifjú holland érkezése után döntött úgy, hogy szponzorként beszáll az F1-be, és a korábban viharos időszakokat is megélt spái pálya illetékesei is érzik a Verstappen szereplésének pozitív hatásait.

– nyilatkozta Andre Mas, a Belga Nagydíj rendezője a La Derniére Heure című lapnak. „25%-kal előrébb járunk (a jegyértékesítés terén), mint tavaly, pedig már az is jó év volt. Az összes lelátó teltházas, már csak állóhelyre vannak jegyek az új La Source kapu melletti területre.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!