Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok szerint azért végzett a 14. helyen, mert Hockenheimben ma csak ennyire volt képes. Jenson Buttont a hétvége során egymás után hátráltatták különböző problémák.

Meglepetésre egyik McLaren-Honda sem jutott be a Német Nagydíj időmérőjének első 10 helyezettje közé, ráadásul még igazán közel sem voltak a Q3-hoz. Jenson Button a 12. rajtkockát szerezte meg, Fernando Alonso pedig csupán a 14. lett, de Carlos Sainz büntetése után a 13. helyről rajtolhat. Alonso az utolsó mért köre után arra panaszkodott, hogy feltartotta az egyik Ferrari, és autója is megsérült az egyik rázókő miatt.

„Nem hiszem, hogy bejuthattam volna a Q3-ba” – ismerte el Alonso az időmérő után. „Az egyik Ferrari éppen bement a bokszba, két kanyart mögötte töltöttem, és vesztettem néhány századot, de ez sem lett volna elég a Q3-hoz” – foglalta össze, miután bő 3 tizeddel lassabb volt Felipe Massánál.

Alonso küszködött a McLarennel Hockenheimben - további képek a galériában! Forrás: Honda/LAT

„Nem akarom azt állítani, hogy valaki zavart, mert nem ez volt a helyzet. Azért lettam a 14. helyezett, mert a 14. leggyorsabb voltam” – foglalta össze. „Nem szoktam olyan sokat panaszkodni, mint ahogy azt az emberek gondolják, beszélni is alig szoktam (a rádión)” – tette hozzá a spanyol, akinek pénteken is bejátszották egy megjegyzését a Ferrarik közlekedésével kapcsolatban.

A gyenge eredmény ellenére Alonso azt mondta, „megpróbálunk jó versenyt futni, pontokat szerezni, aztán délután elmegyünk nyaralni.” Csapattársa, Jenson Button hétvégéje igen viszontagságosan alakul, ehhez képest úgy véli, elfogadható helyezést szerzett az időmérőn.

„Elég kemény hétvégém van” – mondta a Sky Sportsnak. „Tegnap több gondom is akadt, a szemem miatt korán ki kellett szállnom az autóból, délelőtt meg (műszaki) problémáim voltak. Az időmérő kicsit utazás volt az ismeretlenbe, nem is alakult jól. A 12. hely oké, de az autó balanszát még mindig nem találtuk el. A verseny viszont holnap lesz, meglátjuk, mire lehetünk képesek.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!