Sainz nem úszta meg a büntetést a feltartásért

Forma-1, Carlos Sainz, Scuderia Toro Rosso, Német Nagydíj
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 29: Carlos Sainz of Spain and Scuderia Toro Rosso sits in his car in the garage during practice for the Formula One Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 29, 2016 in Hockenheim, Germany. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160729-00307 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Toro Rosso versenyzője három helyet veszít a Német Nagydíj rajtrácsán, mert az időmérő során akadályozta Felipe Massát. Grosjean váltócsere, és Hülkenberg szabálytalan gumihasználat miatt szintén visszacsúszik.

Elveszti a 13. rajtkockát Carlos Sainz, és csak a 16. helyről kezdheti majd a vasárnapi Német Nagydíjat, miután a sportfelügyelők úgy ítélték meg, hogy a Q2-ben feltartotta ellenfelét, Felipe Massát. A Williams pilótája végül ettől függetlenül is továbbjutott, Sainz viszont kiesett.

Sainz a 2-es kanyar felé haladt, amikor Massa nagy tempóelőnnyel mögé ért, és a Toro Rosso pilótája túl későn vette észre közeledő ellenfelét. Hiába próbált a kanyar belső íve felé lehúzódni, és utat engedni Massának, az idején javítani próbáló pilóta beragadt mögé és a rádión panaszkodni kezdett.

Túl későn nézett a tükörbe - még több kép a galériában! Forrás: 2016 Getty Images/Charles Coates

A történteken nem múlt semmi, mert Massának maradt még egy ideje egy további körre, azonban a sportfelügyelők így is megbüntették Sainzot, aki a három rajthely mellé még két büntetőpontot is kapott. Nincs jó napja a Toro Rossónak, mivel Danyiil Kvjat már a Q1-ben kiesett, a 19. helyen.

Nem ez volt az egyetlen büntetés szombaton: Romain Grosjean autójában sebességváltót kellett cserélni a harmadik szabadedzés után, ezért a Haas pilótája elveszti a 15. helyét, és csupán a 20. kockából rajtolhat, közvetlenül a Sauber két versenyzője elől.

Az időmérő után Nico Hülkenberget is megbüntették, mert a sportfelügyelők szerint a Q1-ben olyan szuperlágy gumikat szereltek az autójára, amiket korábban, a harmadik szabadedzés után már vissza kellett volna adniuk. Hülkenberg végül 1 rajthelyes büntetést kapott, így helyet cserélt Valtteri Bottasszal, aki megörökölte a 7. rajtkockát.