Vágólapra másolva!
Nem számítottak ekkora, viszonylag kis lemaradásra a Mercedes mögött, bár Verstappen szerint az a lényeg, hogy legyőzték a Ferrarit az időmérőn. Ricciardo már attól is boldog lenne, ha a versenyen legalább rövid időre zavarni tudná Rosbergéket.

A Red Bull jól halad afelé, hogy a konstruktőri tabella 2. helyén vonuljon a nyári pihenőre: ehhez 1 ponttal többet kellene szerezniük a Ferrarinál a Német Nagydíjon, s erre minden esélyük megvan azután, hogy az időmérőn elfoglalták a második rajtsort a Mercedesek mögött.

Daniel Ricciardo ezúttal is legyőzte Max Verstappent a kvalifikáción, a leggyorsabb Nico Rosberget 363 ezredre közelítette meg. Ez meglepte, a Mercedestől nagyobb fölényt várt. "Egész közel kerültünk hozzájuk. Az első Q3-as köröm igazán jól sikerült, és tudtam, hogy sokkal több nem lesz elérhető a második menetben, amelyben elkövettem néhány hibát is. Egy tökéletes körrel körülbelül 1 tizedet javulhattam volna, de nem volt elég a tempónk a pole-hoz" - nyilatkozta.

"Úgy hallom, mi más gumikból válogathatunk holnapra, ez is érdekes lehet."

"A hosszú etapos tempónk közelebb lehet a Mercedeshez, ez optimistává tesz bennünket vasárnapra" - tekintett előre. "Már az is szép lenne, ha a verseny folyamán valamikor nyomást helyeznénk rájuk."

Ricciardo vezetésével a Red Bull elfoglalta a második rajtsort. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

Ricciardóhoz hasonlóan a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is elégedett volt az időmérőn tapasztalt különbséggel. "Közelebb férkőztünk a Mercedeshez, mint amire számítottunk. A versenytempónk bátoríthat bennünket holnapra, és lehet, hogy mi kicsit más gumitaktikát tudunk választani" - mondta a Sky Sportsnak. "A Ferraritól a szuperlágy/lágy/lágy leosztást várhatjuk, míg mi más utat választhatunk."

A két csapat hétvégi gumiválasztásában a különbséget az jelenti, hogy az 1-1 közepes szett mellett a Red Bull 8/4, a Ferrari 9/3 arányban kért a szuperlágy és a lágy keverékből a versenyzőinek. A Pirelli szombat késő délután aztán nyilvánosságra hozta, hogy

a futamra a Mercedes és a Red Bull párosának még maradt 1-1 érintetlen szett szuperlágy keveréke, míg Kimi Räikkönennek és Sebastian Vettelnek nem

, vagyis ez okozhat eltéréseket az élcsapatok stratégiáiban. Ricciardo és Verstappen így két etapot is bátrabban bevállalhat a legpuhább keveréken.

Verstappen is elégedett

Verstappen 1 tizeddel kapott ki Ricciardótól az első hockenheimi kvalifikációján. "Jól sikerült az első időmérőm ezen a pályán" - mondta. "Kár, hogy az utolsó körömben átcsúsztam az utolsó szektor egyik hurkáján, amivel sok időt vesztettem az utolsó két kanyar közt."

"Egy olyan pályán kerültünk közel (a Mercedeshez), ahol erre nem számítottunk. Egyértelműen elégedettek lehetünk, mert viszonylag simán végeztünk a Ferrari előtt. Reméljük, hogy nem rájuk kell figyelnünk, mint Magyarországon, hanem követhetjük és támadhatjuk a Mercedeseket."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!