A Honda Spában adja oda legújabb motorját a McLarennek

Forma-1, Német Nagydíj, Jenson Button, McLaren
British F1 driver Jenson Button of McLaren Honda in the pit lane during the second free training at the Hockenheimring in Hockenheim, Germany, 29 July 2016. The German Grand Prix takes place on 31.07.2016. PHOTO: JAN WOITAS/dpa
Vágólapra másolva!
A legfrissebb fejlesztést jegelték, amíg meg nem győződtek a hatékonyságáról, de a Belga Nagydíjon zöld utat adnak a használatra.

A Honda július elején jelentette be, hogy 2 zsetont elköltöttek a belsőégésű motor teljesítményének javítására, addig viszont nem bocsátották a McLaren rendelkezésére a fejlesztést, amíg meg nem győződtek a hatékonyságáról. A tesztpadon elvégzett munka alapján úgy ítélték meg, hogy a nyári szünet utáni első versenyen, a Belga Nagydíjon már zöld utat adhatnak neki – ezt Jenson Button árulta el Hockenheimben.

"Jön a nyári szünet, utána pedig Spa, ahol megkapjuk a legújabb motorfejlesztést. Ez izgalmas" - mondta. "Minden futamon építkezünk és javulunk az erőforrással és az aerodinamikával. Egyértelműen a helyes úton járunk, ez látható volt az előző versenyeken is."

Button izgatottan várja a legújabb motorfejlesztést Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

"Még nem pompás a helyzet, nem tartunk ott, ahol lenni akarunk, de szépen lépegetünk előre. Van még előttünk néhány csapat, de úgy látszik, mi állunk az üldözőboly élén."

A Hondának még 10 zsetonja maradt a fejlesztésre. Az érkező frissítés a légbeömlő rendszert, ezáltal a hűtést és az égéstér hatékonyságát érinti. Előtte a turbón változtattak, aminek eredményeképp a Hondánál úgy vélik, az energiavisszatáplálás terén behozták lemaradásukat a többi gyártó mögött.

Az Autosport úgy tudja, ha Belgiumban mégsem tudnák bevetni a legfrissebb erőforrást, legkésőbb az Olasz Nagydíjon mindenképp megteszik.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!