Vágólapra másolva!
Vettel szerint nem mások fejlődtek ennyit, hanem a Ferrari van formán kívül a Német Nagydíjon. Räikkönen nem volt elégedetlen az autójával, csak a tempót hiányolja.

A Német Nagydíjon Kimi Räikkönen idén negyedszer győzte le Sebastian Vettelt időmérőn, de a finn sem tudta tartani az iramot a Mercedesekkel és a Red Bullokkal, így az 5. helyről kell rajtolnia. Az utolsó edzésen még Daniel Ricciardo sarkában végzett, de a kvalifikáció végén 3 tized fölé nőtt a hátránya a Red Bull lassabb pilótájához, Max Verstappenhez képest is.

A finn nem volt elégedetlen az autójával, egyszerűen csak nem volt elég gyors. "Egész jónak éreztem, nem volt komoly baj vele. Az utolsó szett gumin kicsit nehezebben vezettem, az autó azonban összességében jól viselkedett, már amennyire a körülmények engedték. Gyorsabbnak kell lennünk, de ezen sajnos jelenleg nem tudunk változtatni." Az Autosport azt írja,

nagyobb leszorítóerőt választott az időmérőre, mint amivel a hétvége korábbi szakaszában ment.

Räikkönen a garázsban. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Sebastian Vettel hatodikként zárt, és a küszködését jelzi, hogy a Q2-ben az első kísérletével nem tűnt bebiztosítottnak a helye a Q3-ban, ezért a csapat elővigyázatosságból újra pályára küldte egy friss garnitúra abronccsal, nehogy pórul járjon.

"Nem éreztem kellemesen magam az időmérőn. Elégedett voltam az utolsó próbálkozásommal, de egyszerűen nem voltam elég gyors" - ismerte el a német. "Összességében tűrhető az eredmény, de nem azért jöttünk, hogy az 5-6. helyen végezzünk. Azért vagyunk itt, hogy szombaton a pole-ért küzdjünk, vasárnap meg a győzelemért."

"Nem teljesítünk olyan jól, mint szoktunk. Meg kell értenünk néhány dolgot" - véli.

Nem találta a megfelelő beállításokat

Vettel autóját nem sikerült optimálisan beállítani szombat délutánra, és állítása szerint nem a gumik álltak a problémák hátterében.

"Szenvedtünk a beállításokkal, nem leltünk rá a megfelelőre az időmérőre, legalábbis a délutáni viszonyok közt. Tegnap az autó elejével és a hátuljával is kínlódtam egyes kanyarokban, különböző tempónál. Délelőtt úgy tűnt, megfelelő szintre jutottunk, de délután képtelenek voltunk ugyanezt elérni" - ismerte el. "Nem akarom a gumikra fogni, mert kielégítőnek éreztem őket. Előfordult, hogy nem tudtuk működésre bírni őket, de itt nem ez volt a probléma."

Vettel nem szerepelt jól a hazai időmérőjén. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

"Egyértelmű, hogy a kvalifikáción nem voltunk olyan ütőképesek, mint akartunk. Nem csupán az előttünk, hanem a mögöttünk végzők kiléte miatt is. Két tizeddel előztük meg a Force Indiát, holott általában sokkal gyorsabbak vagyunk náluk, ahogy a többiekhez képest is."

A Ferrarinak rossz hír, hogy versenyzőinek nem maradt friss szuperlágy gumija a futamra, miközben a Red Bull párosának igen, így ők várhatóan a lassabb lágy keverékkel fognak több etapot teljesíteni.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!