Vágólapra másolva!
Azt mondja, ez segítené a Ferrarit. Vettellel együtt úgy érzi, hogy még javítani kell az autó beállításain.

A Ferrarik a Red Bullok előtt nyitottak a Német Nagydíj első szabadedzésén, a másodikon azonban már csak Sebastian Vettel tudta megelőzni Daniel Ricciardóékat. A német versenyző 2 tizedre megközelítette Lewis Hamiltont is, de úgy véli, a beállításai még közel sem tökéletesek.

"Pozitív eredményt hozott a két edzés, de holnapra még javítanunk kell az autón, előrébb kell lépnünk" - jelentette ki. "Foglalkoznunk kell a beállításokkal, hogy jobban összeálljanak, és jobbnak érezzem az autót a pályán. Így keményebben tudnék támadni."

Míg a versenyzők többsége, köztük a komplett élmezőny a szuperlágy gumit is bevetette a délutáni hosszú etapokon, Vettel csupán egy rövid sprintre kapta meg azokat, így a versenyszimulációjának eredményeit nem lehet összevetni a többiekével. "Úgy vélem, az egykörös tempónk rendben van. A hosszú etapokról kevesebbet tudok mondani, mert a délután nagy részét a lágy gumin töltöttem. Jól bírták a strapát" - értékelte a teljesítményét.

Kimi Räikkönen a Német Nagydíj pénteki edzésén. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Kimi Räikkönen 6. lett a rangsorban, igaz, Max Verstappenhez és Ricciardóhoz is 1 tizeden belül került. Szokás szerint nem beszélt részletekbe menően a felkészüléséről, de Vettelhez hasonlóan nem tapasztalt számottevő problémát.

"Pénteken mindig nehéz megállapítani, hogy hol tartunk, de holnap többet fogunk tudni. Nem alakultak rosszul a mai edzések. Akad még tennivalónk, hogy javuljunk, de többé-kevésbé jól állunk" - nyilatkozta.

A Sky Sports kérdésére ugyanakkor elismerte: a péntekinél melegebb idő a Ferrari malmára hajthatná a vizet "A forróság segítene nekünk, de erre nincs kihatásunk. Meglátjuk, milyen lesz az idő" - mondta.

Hockenheimben a délutáni edzésen a levegő 25 fokos volt, az aszfalt hőmérséklete 37 és 44 közt változott.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!