Vágólapra másolva!
Eddig a Williams volt büszke a rekordjára, de nem hivatalos mérések szerint a Mercedes a Magyar Nagydíjon minden eddiginél gyorsabban cserélte le Nico Rosberg kerekeit.

Nem sok izgalom történt a Magyar Nagydíjon, de a csapatok az unalmas versenyeken is hozzák az F1-ben megszokott, magas színvonalú munkát. Ezt bizonyíthatja, hogy az Auto Motor und Sport értesülései szerint a Mercedes szerelői új rekordot állítottak fel a kerékcserék terén.

Eddig hivatalosan a Williams és a Red Bull volt a legjobb holtversenyben, 1,92 másodperces eredményeikkel, de a Mercedes az idén már másodszor volt a legjobb az adott futamon: a Hungaroringen a hivatalos mérés szerint 2,15 másodperccel az övék volt a DHL különdíja.

A Mercedes saját mérése szerint azonban ennél sokkal gyorsabban, 1,73 másodperc alatt végeztek. Ebben a tartományban 0,4 másodperces eltérés jelentősnek számít, ezért elképzelhető, hogy a listavezető csapat másképp méri a bokszkiállások időtartamát.

A 2,15 másodperc bő 2 tizeddel elmarad a hivatalos rekordtól, amit egyébként a Williams – szintén saját mérése alapján – nem hivatalosan megdöntött már, szerintük ők Bakuban 1,89 másodperc alatt végeztek. A Mercedes korábbi hivatalos legjobb eredménye 2,39 másodperc volt.

A csapatok között egy ideje már zajlik a licitálás a nem hivatalos rekordok terén. A Ferrari a 2015-ös Japán Nagydíj után azt állította, hogy 1,85 másodperc alatt lecserélték Kimi Räikkönen kerekeit, ezt azonban még a kamerák sem látták, a Mercedes pedig 1,83 másodpercről számolt be a Kínai Nagydíj után, de azt mondták, 3 tizedmásodpercig hezitáltak, mert ők sem hitték el, hogy ilyen gyorsan végeztek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!