Alonso Rosbergnek: Sok sikert Hamilton ellen!

Forma-1, Magyar Nagydíj, Nico Rosberg, Lewis Hamilton
First placed Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg (R) celebrates his pole position, with his teammate second placed British driver Lewis Hamilton (L) after the qualifying session for the Formula One Grand Prix of Hungary at the Hungaroring racing track on July 23, 2016 in Mogyorod near Budapest, Hungary. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzője szerint Hamilton nem könnyű csapattárs, és Rosbergnek minden téren tökéletes teljesítményre van szüksége a győzelemhez, ráadásul a trend nem is neki kedvez.

A múlt hétvégén rendezett Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton átvette a világbajnoki pontverseny vezetését csapattársától, Nico Rosbergtől, akit 2013 óta folyamatosan legyőz az egyéni értékelésben. Hamilton eddig a 2011-es szezont és Jenson Buttont kivéve minden csapattársánál jobban szerepelt, újoncként meglepetésre 2007-ben a mezőny egyik legjobbja, Fernando Alonso előtt rangsorolták - igaz, azonos pontszám mellett.

„Hamilton jó helyzetben van” – mondta Alonso a Magyar Nagydíj után a COPE nevű spanyol rádiónak. „Hátulról zárkózott fel, lendületben van, márpedig ebben a sportban némi többletet ad, ha az ember hátulról elkapja az addig az élen állót. Pont fordítva van, ha az eddigi 1. helyezett versenyző elveszti az előnyét, és megelőzik, ez kisebb válságot okoz. Noha szoros a pontállás, Hamilton erősebbnek és versenyképesebbnek tűnik.”

Hamilton (balra) átvette a vezetést Rosbergtől Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Alonso jól ismeri Hamiltont, hiszen 2007-ben csapattársak voltak a McLarennél, ahol a spanyol a regnáló kétszeres világbajnokként, Hamilton pedig újoncként szerepelt. Alonso arra számított, hogy a csapat beáll majd mögé a bajnoki címért folyó harcban, de Hamilton váratlanul jól szerepelt, és Ron Dennis bizalmát is élvezte. Emiatt konfliktus alakult ki, ami a Magyar Nagydíjon ért a tetőpontjára, amikor a két pilóta egymást akadályozta az időmérőn,

végül Alonso pole-ját Hamilton örökölte meg.

Hamilton később Buttonnal is összecsapott a McLarennél, majd átigazolt a Mercedeshez, ahol harmadik éve vív elkeseredett, de sikeres harcot Nico Rosberggel a világbajnoki címekért.

Régen ki nem állhatták, ma már tisztelik egymást Forrás: AFP/Lluis Gene

Úgy tűnt, kettejük kapcsolata normalizálódott, de Hamilton a Hungaroringen az időmérő után megpróbálta elérni, hogy büntessék meg Rosberget, és Alonso elárulta, ismerős volt neki a helyzet a 9 évvel ezelőtt történtek után.

– utalt sejtelmesen a 2007-es versenyre. „Fogalmazzunk úgy, hogy Rosbergnek nincs könnyű csapattársa. (Hamilton) nagyon erős a pályán, igen gyors, és soha sem követ el hibát. A pályán kívül pedig jelentős a befolyása. Sok sikert Rosbergnek ehhez!” – nevetett a kétszeres bajnok. „Sehol sem hibázhat, mert Hamilton nem egyszerűen a világ egyik legjobbja, még a pályán kívül is érezteti a nyomást” – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!