Vágólapra másolva!
A Red Bullnál azt remélték, hogy az orosz versenyző a Toro Rossónál formába lendül, de Carlos Sainz mellett labdába sem tud rúgni. Újonc pilóta válthatja.

Danyiil Kvjat is eltűnhet a Red Bull süllyesztőjében, mert az orosz Izvesztyija szerint a szezon végén nem hosszabbítják meg a szerződését. Kvjat 2014-ben, nagy reménységként katapultált az F1-be a GP3-ból, majd Sebastian Vettel váratlan átigazolása után tavaly már a Red Bull Racing színeiben versenyzett. Bár több hibát is elkövetett, mégis több pontot szerzett, mint a nagyra tartott Daniel Ricciardo, az idei szezon elején viszont kegyvesztett lett a csapatnál.

Kvjat a Kínai Nagydíjon dobogós helyet szerzett, de felbosszantotta Sebastian Vettelt, akit hazai futamán, Oroszországban kétszer is meglökött, és kiütött a versenyből. Vettel azt kérte korábbi csapatától, hogy beszélgessenek el a dacos versenyzővel, de Helmut Marko úgy döntött, lefokozzák őt a Toro Rossóhoz, és Max Verstappent ültetik a helyére, aki rögtön győzelemmel mutatkozott be a Red Bullnál.

A Toro Rossónál sem marad neki hely? Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

Az orosz pilótát hivatalosan azért helyezték át a Toro Rossóhoz, hogy újra formába lendülhessen, de a Spanyol Nagydíj óta mindössze 2 pontot szerzett, míg csapattársa, Carlos Sainz 26-ot. Az Izvesztyija szerint a GP2-ben szereplő Pierre Gasly válthatja jövőre Kvjatot a Toro Rosso volánja mögött.

„A Red Bullnál azt remélték, hogy a Toro Rossóhoz való visszatérés megerősíti majd Kvjatot és leveszi a terhet róla” – mondta az oroszok névtelen forrása. „Rendszeres pontszerzést vártak tőle, és azt, hogy példát mutasson Sainznak. Az elmúlt hét verseny alatt azonban Danyiil nagyon bizonytalannak tűnt a csapattársa mellett, és a legutóbbi nehézségek végül meggyőzték Helmut Markót, hogy ne hosszabbítsa meg a szerződését” – írta a lap, amely szerint Kvjat neve felmerült a Williamsnél.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!