Vágólapra másolva!
A Red Bull tinédzsere nagyon agresszívan vezet, Sebastian Vettel szerint ez az erőssége, és úgy véli, idővel fiatalabb ellenfele megfontoltabb is lesz majd.

A múlt vasárnapi Magyar Nagydíj legnagyobb csatáját az 5. helyezett Max Verstappen és Kimi Räikkönen vívta. Az ifjú holland az első kerékcseréje után Räikkönen tartotta fel az ellenfelét, majd ő is kiállt a bokszba, és a verseny utolsó harmadára érte utol a Red Bullt, de megelőzni végül nem tudta. Verstappen véleményesen védekezett a 2-es kanyarban, Räikkönen neki is csúszott.

„Szerintem Max egyik erőssége, hogy nagyon agresszív, de így néha elkerülhetetlenül átlépi a határt” – nyilatkozta Sebastian Vettel, aki 4. lett a versenyen. „Majd le fog nyugodni, adjanak neki egy kis időt. Ez az egyik erénye, de az persze nem jó, ha nem viselkedik sportszerűen, amikor valaki harcol vele.”

Itt még Räikkönen van elöl, de később ő támadott, ekkor akadt össze Verstappennel Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Kimi a legsportszerűbb srácok egyike a mezőnyben, de néha így alakul” – kommentálta Vettel az összecsapást. „A verseny hosszú volt, ahogy a szezon is, biztos vagyok abban, hogy összefutnak még egymással” – tette hozzá.

Verstappen az F1 történetének legfiatalabb versenyzője, pontszerzője és futamgyőztese. A Spanyol Nagydíj óta szerepel a Red Bull színeiben, rögtön nyert is, és két 2. helyet is szerzett. Általában látványosan, támadó szellemben versenyez, és csak ritkán követ el nagyobb hibákat, de a keménysége miatt több ellenfele is bírálta már.

A Magyar Nagydíj után Räikkönen is utalt arra, hogy Verstappen védekezése szabálytalan volt, de nem követelt büntetést, és Vettel is egyetértett azzal, hogy felejtsék el a történteket.

„Ellenzem a manapság jellemző bíráskodási módszereket és a túlbonyolított szabályozást is, szerintem ez mind ostobaság” – mondta. „A kívülállók csak röhögnek rajtunk, ezzel foglalkoznunk kell.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!