Vágólapra másolva!
Maurizio Arrivabene félig viccesen könyörgött az újságíróknak, hogy ne alkossanak elméleteket a Ferrari felállásával kapcsolatban. Tagadta, hogy Sebastian Vettel vagy James Allison távozni akarna.

A Hungaroringen sem múltak el a Ferrari egységét megkérdőjelező pletykák, a hétvége előtt pont Sebastian Vettel egykori csapatfőnöke, Christian Horner viccelődött azzal, hogy a négyszeres világbajnok 2018-ra átigazolhat a Mercedeshez, ha nem kap győztes autót a Scuderiától. Ezt Vettel tagadta, és már a Mercedes is hosszabbított Nico Rosberggel.

A Ferrari eredményei elmaradnak a szezon előtt kitűzött célokhoz, ezért először a csapatfőnök Maurizio Arrivabene, majd a technikai igazgató James Allison helye ingott meg, Kimi Räikkönen elküldése pedig 2014 óta téma a Ferrarinál, de még a következő évre is kapott szerződést. Arrivabene a hétvégén leszögezte, hogy Vettel is jól érzi magát a csapatnál.

A Ferrari nem hozza az eredményeket, ezért sokan a csapat bomlására számítanak Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Arpad Kurucz

„Sebastian egyszer sem mondta, hogy nem tetszik neki a hangulat a Ferrarinál, pont ellenkezőleg, számos alkalommal említette, hogy nagyon otthonosan érzi magát” – nyilatkozta aztán nevetve sorolni kezdte a teóriákat. „Néhány hónappal ezelőtt az újságírók ugyanilyen kérdéseket kezdtek feltenni Kiminek, utána én következtem, hogy Allison hamarosan átveszi a helyemet. Most, hogy Kimi szerződését megkötöttük, a sajtó arról cikkez, hogy Allison elmegy! Tudják mit? Hagyjanak minket békében dolgozni!

Arrivabene azt is visszautasította, hogy a Scuderia tagjai kiábrándultak volna az idei szezonból. „Ez egy erős, egységes csapat” – felelte. „Az állítólagos rosszkedv csupán olyan sztorikban létezik, amelyeknek a célja pont az, hogy letörje a harci kedvünket, de mi soha, soha, soha sem adjuk fel.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!