Vágólapra másolva!
Vizes pályán némileg versenyképesebbek voltak, de mindenképpen az idei egyik legjobb eredményükre hajtanak. Alonso túl keményen hajtott, a megpördülése előtt is többször hibázott az utolsó körében.

Ahogy az várható volt, a McLaren a szokásosnál jobban szerepel az autójuknak kedvező Hungaroringen, az összes edzést a mezőny első felében zárták. Az esőben kezdődő, majd száraz pályán befejeződő időmérőn is jól szerepeltek, Fernando Alonso a 7., Jenson Button a 8. rajtkockát szerezte meg.

Alonso az időmérő első két etapjában ennél is jobban szerepelt, a Q1-ben a 3., a Q3-ban pedig a 4. leggyorsabb időt futotta meg. Ahogy száradt fel a pálya, egyre messzebb kerültek az élcsapatoktól, de a spanyol szerint a vasárnapi eredményük nem az időjáráson múlik majd.

- válaszolta az Origo GPhírek kérdésére. "Ezen a hétvégén viszont szárazon is jobb az autónk, itt nem arról van szó, mint Bakuban vagy néhány másik pályán, ahol csak az eső vagy valami furcsa történés juttathatott volna minket pontokhoz."

Alonso a vizes pályán még közelebb került az élcsapatokhoz Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A McLaren tavaly a Hungaroringen érte el a legjobb eredményét Alonso 5. helyével, és a spanyolt nem lepné meg, ha idén is ez lenne az egyik legsikeresebb hétvégéjük. "Szerintem holnap a körülményektől függetlenül bízhatunk a pontszerzésben, és a tavalyi futamhoz hasonlóan remélhetőleg ez mindkét autónkkal sikerül" - mondta. "A hétvége előtt is tudtuk, hogy ezen a pályán kicsit könnyebb dolgunk lesz."

A kétszeres világbajnok azonban nem lehetett teljesen elégedett az időmérőjével, a Q3 végén ugyanis megpördült. A keresztbeállt McLaren miatt lengetni kellett a sárga zászlókat, ezért többen nem tudtak javítani, Button is pórul járt.

Az utolsó kanyarokban ezért kicsit idegesebben vezettem, ez is hozzájárult a következő hibámhoz, amikor meg is pördültem" - magyarázta Alonso. "Szerintem sokat javíthattam volna a köridőmön. Ez nem jelenti azt, hogy a végső pozícióm jobb lett volna, mert a többiek is mind gyorsultak."

Button úgy érzi, előrébb végezhetett volna Forrás: Farkas Péter - Origo

A 6. rajthely is elérhető volt

Button úgy érzi,

Alonso megpördülése nélkül a McLaren az 6. rajtpozíciót is megszerezhette volna.

"Kicsit előrébb is végezhetünk volna, (Carlos) Sainzot biztosan le tudtuk volna nyomni, de az edzés végén lengetett sárga zászló miatt nem volt lehetőségünk a javításra" - mondta, de azért ő sem volt csalódott a 8. helye miatt. Azzal egyetértett Alonsóval, hogy a McLaren száraz és vizes pályán is hasonlóan versenyképes lehet.

függetlenül attól, hogy száraz vagy vizes lesz a pálya. A számunkra érdekes verseny a 6. helytől kezdődik. Az eső persze mindig érdekessé teszi a futamot, és gyakran pillanatok alatt kell döntéseket hoznunk, ami növeli az izgalmakat" - mondta az Origo GPhírek kérdésére. "Most száraz pályán sem rossz a tempónk, és a rajtpozíciónk is megvan ahhoz, hogy remek csatákat vívjunk a körülöttünk lévőkkel."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!