Vágólapra másolva!
A Magyar Nagydíj pénteki edzésnapján is a mezőny második felében végeztek, de Bottas szerint a lágy gumikon kiegyensúlyozott a tempójuk. Smedley optimista, szerinte a Williams visszatért a három élcsapat mögé.

A Williams a vártnál gyengébb eredményekkel zárta az elmúlt néhány versenyt, a lassú Hungaroring pedig az autójuknak sem kedvez, ezért nem meglepő, hogy pénteken a Hungaroringen sem tűntek versenyképesnek. Délután Felipe Massa a 12., Valtteri Bottas a 14. helyen végzett, több mint 2 másodperccel az élen záró Nico Rosberg mögött.

Bottas szerint az elmúlt hétvégékhez hasonlóan megint a gumik jelentették a legnagyobb problémát a Williams számára, de most legalább csak az egyik keveréken küszködtek. "A szuperlággyal komoly gondjaink voltak, de a lágy abroncsokon meglepődtem, mert a magas hőmérséklet ellenére kiegyensúlyozott etapot tudtunk futni rajtuk. A tempónk persze nem volt olyan jó, mint a Mercedesé, a Ferrarié vagy a Red Bullé, de legalább egyenletes volt."

A finn ennek ellenére úgy érzi, a Pirelli nem lőtt mellé, amikor a közepes, a lágy és a szuperlágy gumikat jelölte ki a versenyre. "Az ultralágyat itt nem választanám. A szuperlágy keverék is csak 6 körig bírta a hosszú etapomon" - mondta Bottas, aki a balansszal is küszködött. "Ha sikerül megtalálnunk az ideális balanszot, sokkal jobb köridőkre lehetünk képesek. A gyors köreimen a forgalom is hátráltatott, ezért biztos vagyok benne, hogy holnap javulhatunk."

Bottas a szuperlágy gumikon küszködött Forrás: Farkas Péter - Origo

Újra az élcsapatok mögött

A Williams vezető versenymérnöke, Rob Smedley még optimistábban nyilatkozott, szerinte a csapat sokkal jobb formában van, mint Silverstone-ban. "Elég jó volt a tempónk, főleg a hosszú etapokon, ami biztató a versenyre nézve. Még mindig nem tartunk ott, ahol kellene, de szerintem visszatértünk a szokásos helyünkre, a három élcsapat mögé."

"Holnap ráadásul egy új padlólemezt is kipróbálunk a harmadik szabadedzésen, remélhetőleg ez is előremozdít minket" - árulta el. "Ma többféle első szárnyat is kipróbáltunk, de végül a régi verziónál maradtunk, mert inkább a hátsó felfüggesztés ideális beállításaira koncentráltunk. Ezen a területen is pozitív változást tapasztaltunk."

Felipe Massa szerint a Williams "nehéz" nappal kezdte a Magyar Nagydíj hétvégéjét. "Megpróbáltunk minél többet megtudni a gumik viselkedéséről, a balanszról, és kipróbáltunk néhány új elemet az autóinkon" - mondta. "Ezen a pályán az átlagosnál nehezebb a dolgunk. Az viszont pozitívum, hogy semmilyen furcsa hibával nem szembesültünk, minden működött. Bízom benne, hogy versenyképesek leszünk, és szerzünk néhány fontos pontot."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!