Vettel csak nevetni tud a Ferrari kríziséről cikkező sajtón

Forma-1, Sebastian Vettel, Ferrari, Magyar Nagydíj
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 22: Sebastian Vettel of Germany driving the Scuderia Ferrari on track during practice for the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 22, 2016 in Budapest, Hungary. Arpad Kurucz / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Szerinte az olasz és a német újságírók mindig a negatívumokat keresik, pedig a Ferrari helyzete korántsem olyan rossz, mint amilyennek beállítják. Räikkönen szerint Ross Brawnra sincs szükségük.

A Ferrari 2016-os idénye a vártnál gyengébben alakul, pedig a biztató tavalyi évük után további javulást vártak, és a Mercedesekkel szerettek volna harcolni a világbajnoki címért. Ehhez képest az idén még egyetlen futamot sem nyertek, és Kimi Räikkönen 62 pontos lemaradással a 3., Sebastian Vettel szerint pedig további 8 pontos hátránnyal csak az 5. a bajnokságban.

A Ferrari gyengébb eredményei miatt számos híresztelés röppent fel a sajtóban: egyesek tudni vélik, hogy a technikai igazgató James Allison hamarosan távozik az istállótól, és Christian Horner a napokban azt is felvetette, hogy Vettel a Mercedeshez igazolhat, bár később azt mondta, pontatlanul idézték a szavait. Az olasz sajtó szerint a Ferrari krízishelyzetben van, az elnök Sergio Marchionne türelme pedig véges, ezért a közeljövőben újabb radikális változásokra lehet számítani.

Sebastian Vettel szerint azonban szó sincs krízisről, a helyzetük csak a sajtóban megjelent cikkek miatt tűnik ilyen rossznak. "Ebből a szempontból a német újságírók is olyanok, mint az olaszok:

Amikor arról írnak, hogy 'minden rosszul működik, mindent meg kell változtatnunk, és mindenkit ki kell dobnunk', akkor nem tőlünk veszik az információt" - magyarázta.

A négyszeres világbajnok hozzátette, az esetleges átigazolásáról szóló pletykáknak "semmi alapja", Hornerrel nem is beszélt ilyesmiről. "A többiekhez hasonlóan én is nagy motivációval dolgozom azért, hogy a Ferrari visszatérjen a csúcsra" - jelentette ki. Azt ő is elismeri, hogy a Ferrari a 2016-is idény közepén nem tart ott, ahol ilyenkor már szerettek volna, de szerinte ez nem jelenti azt, hogy rossz irányba haladnak.

Vettel fényesebben látja a Ferrari helyzetét, mint a sajtó Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Arpad Kurucz

Az irány jó

"Mi tudjuk, hogyan dolgozunk, nincs szükségünk arra, hogy folyton az eredményeket elemezgessük" - mondta. "Voltak hétvégék, amikor jobban is teljesíthettünk volna, és tudjuk, hogy még nem vagyunk elég gyorsak. Ezzel természetesen mi sem vagyunk elégedettek, de nagyon keményen dolgozunk. Higgyék el, ha egyik napról a másikra felzárkózhatnánk, megtennénk, de ez nem mindig ilyen egyszerű."

"Továbbra is úgy gondolom, hogy összességében jó irányba haladunk, és folyamatosan javulunk, még ha ez nem is mindig látszik az eredményeinken" - tette hozzá.

Az ellenfeleink több futamon tudtak célba érni."

Vettel szerint a James Allison távozásáról szóló híresztelések is alaptalanul jelentek meg a sajtóban. "Amikor ilyesmit olvasunk, csak nevetni tudunk rajta" - mondta. "Fontos, hogy mi a saját munkánkat végezzük, és ne befolyásoljon minket, amit a cikkekben állítanak. Kár, hogy a negatív hangvételű írások miatt a közönség is sötétebb képet lát rólunk."

Az elmúlt hetekben az is felmerült, hogy a Ferrari korábbi sikereiben kulcsszerepet vállaló Ross Brawn visszatérhet a Ferrarihoz, de a brit mérnök tagadta, hogy erre sor kerülne. Kimi Räikkönen csütörtökön elmondta, nincs is szükségük a neves szakemberre. "A lemaradásunk ellenére egy remek csapatban dolgozunk" - mondta. "A Forma-1-ben semmi nem történik varázsütésre, és nincs senki, aki egy pillanat alatt változtatni tudna a helyzetünkön. Bíznunk kell benne, hogy a jelenlegi csapatunkkal is jó irányba haladunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!