Rosberg két évre hosszabbított a Mercedesszel

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes
Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg sits in his car ahead of the British Formula One Grand Prix at Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 10, 2016. Lewis Hamilton held his nerve to grab pole position ahead of Mercedes team-mate Nico Rosberg for Sunday's British Grand Prix with a spectacular lap in the final seconds of an intense qualifying session. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Változatlan pilótafelállással folytatja a Mercedes 2018 végéig, miután Rosberggel is szerződést hosszabbítottak. Csütörtök este írták alá Budapesten.

A Mercedes még legalább további két évig megtartja jelenlegi, időnként puskaporos hordónak tűnő versenyzőpárosát, ugyanis péntek reggel bejelentették, hogy

Nico Rosberggel 2018 végéig szerződést hosszabbítottak.

Lewis Hamiltont korábban ugyaneddig láncolták magukhoz.

Rosberg 2010-ben a Williamstől igazolt az istállóhoz, a 2012-es sanghaji futamon ő jegyezte a márka újkori történetének első győzelmét. A világbajnoki címet azonban még nem sikerült elhódítania, az előző két évben mindkétszer alulmaradt Hamiltonnal szemben, és az elhúzódó alkudozás miatt felsejlett, hogy esetleg szednie kell a sátorfáját.

Rosberg 2018 végéig a Mercedest vezetheti Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A szerződés részletei természetesen nem nyilvánosak, így nem tudni, hogy a német mennyit fog keresni – a tárgyalások állítólag részben azért húzódtak el, mert a Mercedes nem akart annyit fizetni Rosbergnek, mint Hamiltonnak. Azt viszont biztos kiharcolta, hogy ne csupán egy évvel hosszabbítsanak vele.

A felek közt Gerhard Berger is közvetített a megállapodás létrejötte érdekében. A szerződés szentesítéséről a Mercedes Twitteren közzétett egy videót, illetve posztoltak egy képet magáról a papírról is, melyet csütörtök este írtak alá Budapesten. Ezzel biztossá vált, hogy a Ferrari után a Mercedesnél sem jut ülés valamelyik feltörekvő versenyző számára.

Rosberg eddig 19 győzelmet aratott a Mercedesszel, és jelenleg 1 pontos előnnyel vezeti a világbajnoki tabellát Hamilton előtt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!