Vágólapra másolva!
A balesetét a délutáni edzésen az okozta, hogy megcsípte az egyik új kerékvetőt, és nem érti, miért kellett lecserélni a régieket. Nem aggódik az elvesztett idő miatt, este elmegy filmet nézni vagy vacsorázni.

A Magyar Nagydíj előtt Lewis Hamilton Sebastian Vettellel egyetemben még csak szomorkodott a Hungaroringen elvégzett módosítások miatt, de a pénteki szabadedzés után már bosszankodott is, mert a balesetét az egyik újonnan elhelyezett kerékvető okozta.

Alig negyedóra telt el délután a tréningből, amikor a (nem hivatalosan Alesiről elnevezett) gyors 11-es kanyarnál nagy erővel a gumipalánknak csapódott, miután a kanyarra fordulva megcsípte a hátsó kerekével a pálya szélét, és ettől elszabadult a Mercedes fara. "Picit a fehér vonal mögé helyeztem a kereket, és hozzáértem a roppant csúszós kerékvetőhöz" - nyilatkozta.

"Kár a változtatásért. Nem értem, mi szükség volt rá. A régi rázókövekre rá lehetett hajtani, az fantasztikus érzés volt, olyan, mintha kis, finom ajkakon gurulnék. Éveken át tökéletesen működött, erre megváltoztatták őket. Gondolom, annyira dúskáltak a pénzben, hogy muszáj volt elkölteni valamire."

Hamilton biceg vissza a bokszba a karambol után Forrás: AFP/Ferenc Isza

"Ugyanakkor nem hárítom a felelősséget a pályára, nyilvánvalóan én hibáztam, rossz helyre vezettem a kereket."

Nincs komoly hiányérzete

Hamilton nem aggódik a szinte teljes egészében kihagyott edzés miatt, mert elégedett a beállításokkal, és amit még tudni akar, Nico Rosberg telemetriájából megtudhatja. A Mercedes erejét jelzi, hogy Hamilton a korai baleset ellenére az 5. helyen végzett a tabellán.

"Elnézést kérek a szerelőimtől az előttük álló kemény munka miatt, amivel össze kell rakniuk az autót. Szerencsére jól volt behangolva arra a néhány körre, ami nekem jutott, a tempója egyértelműen adott" - jelentette ki. "Remélem, hogy holnap a délelőtti edzésen behozhatom a ma elvesztett időt, és erősen szerepelhetek a kvalifikáción."

"Élvezni fogom az estét, holnap frissen fogok visszatérni" - tette hozzá. "Figyelemmel követtem az edzést, így tudom, hogyan alakult (Rosberg) etapja, nem kell külön tanulmányoznom este. Tudom, mire van szükségem, min kell változtatni holnapra és vasárnapra.

Az autó lengőkarjai nem törtek el a becsapódásnál, de nagy terhelést kaptak, ezen kívül az első szárny véglapján és az egyik oldalsó terelőlapon keletkezett némi kár. "Ezeket könnyen megjavíthatjuk holnapra" - közölte Paddy Lowe, a Mercedes technikai igazgatója.

Rosberg: Lenyűgöző a teljesítményünk

A mercedeses szerződését 2018 végéig frissen meghosszabbító Rosberg különösebb nehézségek nélkül futotta meg a legjobb köridőt pénteken, a 2. helyezett Daniel Ricciardóra 6 tizedet vert. A Red Bullnál ennek láttán már kezdenek is lemondani arról, hogy a kanyargós Hungaroringen borsot törhetnek a Mercedes orra alá.

Rosberg simán végzett az 1. helyen Forrás: Farkas Péter - Origo

"Lenyűgöző volt a mai teljesítményünk. Ez persze nem jelenti azt, hogy holnap is ennyire erősek leszünk, mindenesetre pozitívumként értékelhetjük" - mondta Rosberg. "Nagyszerűnek érzem az autót, nagyon gyors."

"Mindent elvégeztünk az időmérő- és a versenyszimuláció során, minden ígéretesnek tűnik. Úgy vélem, az új aszfalt kedvez nekünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!