Vágólapra másolva!
Szerinte az istálló reálisan csak abban reménykedhet, hogy sikerül a Ferrari előtt maradnia, de Verstappen szerint a versenytempójuk jobb lesz a Magyar Nagydíjon.

A Red Bull bizakodva várta a Magyar Nagydíjat, mert a Forma-1 egyik leglassabb pályáján a szokásosnál nagyobb esélyük van legyőzni a Mercedest, és megszerezni az idei második futamgyőzelmüket. A pénteki edzésidők alapján ez megint csak akkor sikerülhet, ha Lewis Hamiltonnak vagy Nico Rosbergnek váratlan problémával kell megküzdenie, de a pilóták így is viszonylag elégedetten nyilatkoztak a nap végén.

A délelőtti edzésen leggyorsabb Lewis Hamilton a kicsúszása miatt kihagyta az edzés nagy részét, ezért Daniel Ricciardo a 2. helyen tudott végezni Rosberg mögött, 6 tizedes hátránnyal. Az ausztrál arra számít, hogy szombaton is hasonló lesz köztük a különbség, és "elég jónak" tartja a Red Bull tempóját. "Azért jó lenne, ha kicsit közelebb kerülnénk a Mercedeshez. Most úgy tűnik, mi vagyunk a második legjobb csapat, kicsit gyorsabbak voltunk a Ferrarinál" - mondta.

"Többé-kevésbé ott tartunk, mint amire számítottunk. Tudtuk, hogy a Ferrari hasonló tempóra lesz képes, de jó lenne, ha továbbra is előttünk tudnánk maradni. Azt hiszem,

- utalt arra, hogy a győzelem a Hungaroringen is túl nagy falat lenne a Red Bull számára. "A Ferrari lesz a legnagyobb ellenfelünk, nem a Mercedes."

Ricciardo szerint reális a 6 tizedes különbség Forrás: Farkas Péter - Origo

Ő jól viselkedett

Riccairdo hozzátette,

sok versenyző szabálytalan pályaelhagyással futotta meg a leggyorsabb körét,

pénteken ugyanis még nem használták az elektronikus rendszert, amely szombattól jelezni fogja, ki jutott előnyhöz a határok átlépésével. "Sokan négy kerékkel elhagyták a pályát a legjobb körükben. Szerintem jó, hogy bevezetik az új rendszert, mert az időmérőn ez nagyon fontos tényező, és a futamon is figyelni kell rá" - magyarázta. "Én ma is jól viselkedtem, legalább gyakoroltam a holnapi időmérőre, amikor már mindenkinek szabályosan kell vezetnie."

Verstappen a 4. helyen zárta az edzést, több mint 4 tizedes hátránnyal Ricciardo mögött, de

a gyors körében elkövetett hibájának tulajdonítja a különbséget.

"Folyamatosan fejlődtünk. Az első edzést lazábban kezdtük, aztán a második sokkal jobban sikerült, közelebb férkőztünk a Mercedeshez" - mondta. "Egész jó nap volt. A hosszú etapjaink még bíztatóbbak, ennek örülök."

A holland szerint a Red Bullnak a Ferrarira is figyelnie kell, de bízik az újabb dobogós helyezésben. "Ma gyorsabbak voltunk a Ferrarinál, de ők mindig képesek visszavágni. Mégis úgy gondolom, hogy ezen a pályán a miénk a második leggyorsabb autó, és felállhatunk a dobogóra."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!