Vágólapra másolva!
Vettel szerint mindhárom szektorban javulniuk kell, de nem igazán foglalkozik a pénteki köridőkkel. Räikkönennek tetszik a Hungaroring új aszfaltja.

A Ferrari csak a harmadik leggyorsabb autónak tűnt a Magyar Nagydíj pénteki edzésnapján: délután nemcsak a Mercedes előzte meg őket, hanem Daniel Ricciardo is befért eléjük, és Max Verstappen is csak a gyors körében elkövetett hibájának tulajdonította, hogy Sebastian Vettel megelőzte őt. Az edzést a 3. helyen záró német majdnem egy másodperccel maradt el Nico Rosbergtől, de szerinte ennek nincs sok jelentősége.

"Még csak péntek van, nincs sok értelme, hogy a mai eredményeket kielemezzük" - mondta a német, aki inkább az autója beállításaira koncentrált. "Az edzés elején egy kicsit kiestünk a ritmusból a piros zászló miatt. Ezután jónak éreztem az autómat, de a beállításon még dolgoznunk kell, és jobb balanszra van szükségünk. Mindhárom szektorban javulnunk kell, nem tudok egyet kiemelni."

A versenyzők bíznak a szombati javulásban Forrás: Farkas Péter - Origo

Vettel bízik benne, hogy az adatok kielemzése után szombaton javulni tudnak, és legyőzhetik a Red Bullt. "Ha megtaláljuk az ideális balanszot, mindhárom szektorban javulhatunk. De ez a többi csapatra is igaz, nem tudhatjuk, mennyit hoztak ki magukból" - mondta. "Az a lényeg, hogy különösebb problémák nélkül kezdtük a hétvégét."

Räikkönen szerint a Ferrari napja "rendben volt", a felújított pálya pedig különösen tetszett neki. "Sokkal jobbak a körülmények, az aszfalttal nagyon jó munkát végeztek. Sokkal simább lett, és a rázókövek is jobbak lettek, mint voltak" - magyarázta a finn, aki Vetteltől is kapott 7 tizedet, és a 6. helyen végzett délután.

"Biztos vagyok benne, hogy holnapra javulhatunk, és gyorsabbak lehetünk, szerintem jó irányba haladunk" - nyilatkozta. "Nem láttam, mit csinált a többi istálló, de pénteken amúgy is nehéz lenne megmondani, hogy állunk. Tudjuk, hogy a riválisaink gyorsak, de mi is javulhatunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!