Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok volt csapatfőnöke, Christian Horner szerint Vettel elhagyhatja a Ferrarit, ha nem kap győztes autót, és nem csökken Sergio Marchionne nyomása a csapaton.

Nyomást próbál helyezni a Ferrarira az egyre jobban felzárkózó Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner. A brit szakember úgy véli, a Scuderia színeiben versenyző Sebastian Vettel hamarosan ismét csapatot válthat. Vettel a Red Bullnál szerepelt 2009 és 2014 között, mielőtt a Ferrarihoz igazolt.

„Úgy érzem, Seb egy kicsit nyugtalan” – idézte a Sport Bild. „Személyes tapasztalatból tudom, hogy jól kell érezze magát ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtson. Nem vagyok biztos abban, hogy tetszik neki Sergio Marchionne nyomása. Simán el tudom képzelni, hogy 2018-ban átmegy a Mercedeshez, ha a Ferrarinál nem kezdenek összeállni a dolgok.”

Vettel az Orosz Nagydíjon személyesen olvasott be korábbi főnökének, Christian Hornernek Forrás: AFP/Srdjan Suki

Vettel többször elmondta, hogy a Ferrarival szeretne újra bajnok lenni, és a Sky Sports az elmúlt hetek során többször is hírt adott arról, hogy szerződéshosszabbításról tárgyal a csapattal. Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója az elmúlt hetek során többször is kijelentette, a legfőbb céljuk, hogy győzelemre képes autót adjanak a versenyzőiknek, akikkel elégedett.

A német a Ferrari és a Red Bull előtt a Toro Rosso versenyzője volt Gerhard Berger irányítása alatt. Az akkor még fiatal pilóta a 2008-as Olasz Nagydíj váratlan megnyerésével hívta fel magára igazán a figyelmet, és akkori tapasztalatai alapján Berger nem kételkedik Vettel kitartásában. „Még a Red Bullos időszakból ismerem őt. Igazi vezéregyéniség, soha sem veszti el a lelkesedését” – mondta.

Vettel tavaly rögtön három versenyt nyert a Ferrarival, köztük a Magyar Nagydíjat is, de az idén egyelőre nem tudott győzni Forrás: Hungaroring média

Berger korábban a Ferrari versenyzője is volt, és azt mondta, élete legszebb éveit Olaszországba töltötte, ezért a Ferrari mindig is a szívügye marad. „Időre van szükségük” – mondta a Scuderiáról. „A tavalyi év jobban sikerült a vártnál, de ettől túl nagyra nőttek az elvárások. Mindenki visszatérésre számított, de ehelyett a különbség még nagyobb” – magyarázta a Corriere della Serának.

„Arrivabenét és a srácait hagyni kell dolgozni. 2017-ben talán képesek lesznek megmérkőzni a Mercedesszel, de ez nem fog 3-4 versenyen belül megtörténni. Az ember minél közelebb jut a hegycsúcshoz, annál nehezebb megmászni azt.”

A Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo a héten azt mondta, továbbra is imádja a márkát, ezért úgy véli, „néha a legjobban úgy lehet kifejezni a szeretetet, ha az ember csöndben marad. Egy ideje próbálok nem beszélni a Forma-1-ről, de később örömmel megteszem majd ezt, tekintettel a rajongásomra” – mondta a Tuttosportnak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!