Räikkönen 2018-ban is a Ferrari versenyzője lehet

Forma-1, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.16 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, preview. Image shows Kimi Raikkoenen (FIN/ Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Vágólapra másolva!
Menedzsere szerint a 2007-es világbajnok továbbra is motivált, és Räikkönent csak az érdekli, hogy élvezze a versenyzést. Az idei Ferrari jobban illeszkedik a vezetési stílusához.

A Brit Nagydíj előtt dőlt el, hogy Kimi Räikkönen jövőre is a Ferrari színeiben versenyez az F1-ben, miután a tavalyi évhez hasonlóan 2017-re is egyéves szerződést kapott. Bár úgy hírlik, Räikkönen kihagyta a megállapodásból menedzserét, Steve Robertsont, ő mégis jól értesült maradt a versenyző ügyeivel kapcsolatban, és úgy véli, ügyfele akár 2018-ban is maradhat az F1-ben.

„Ez először is Kimin múlik” – idézte a Motorsport.com. „Vajon akar még maradni egy további évre? Az őszinte véleményem az, hogy elnézve, milyen motivált ő mostanság, azt mondanám, hogy igen. A többit meg majd a csapat eldönti. Kimi csak azért van itt, mert imádja a versenyzést és az F1-et. Semmi más nem tartja itt, csak az, hogy rajong ezért.”

Räikkönen 2008-ban szerzett utoljára pole pozíciót, és 2013-ban nyert legutóbb, de jövőre is bizonyíthat Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Daniel Goetzhaber

Räikkönen 2014-ben tért vissza a Ferrarihoz, de Fernando Alonso és tavaly Sebastian Vettel oldalán gyakran beleszürkült a mezőnybe, és bár bőven kijutott neki a műszaki hibákból is, sokszor előfordult, hogy a vártnál gyengébben szerepelt. Az idén Vettel kieséseinek is köszönhetően ő áll jobban a pontversenyben a Ferrari versenyzői közül, de az eredményei így sem kimagaslók.

Robertson szerint Räikkönen „teljesen motivált”, és reméli, hogy a meghosszabbított szerződés leveszi a terheket a pilóta válláról. „Lekerült róla a nyomás, és most sokkal kellemesebb nyári szünete lehet, mert tudja, hogy elérte, amit akart” – nyilatkozta. „Az autóval is elégedettebb” – tette hozzá. „Nagyon kényes az autó elejére, és az idei autó inkább az ízlésének való, mint a korábbiak.”

Nem keresi a bajt

A menedzser szerint a pontállás alapján egyértelmű, hogy Räikkönen jobban szerepel, mint 2015-ben. Úgy véli, a Ferrarinál mindenki tudja, mit ad Räikkönen a csapatnak, és megtartásában a személyisége is közrejátszott.

„Kimi nem az a vitatkozó típus. Hosszabb távon néha zavart kelthet egy csapatban, ha nincs összhang. Kimi nem veszti el a fejét, mindent házon belül kezel, hozza a pontokat, és a csapat a megfelelő irányba tart.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!