Vágólapra másolva!
Még nem sikerült tökéletesen beállítani az autóikat, de a gyenge eredmények ellenére is optimisták. Versenyzőik szerint nem vészesek az új kerékvetők, sőt, még gyorsabbak is a korábbiaknál.

Egy csapat versenyzői tudtak csupán dobogóra állni a Mercedesek mellett az elmúlt két Osztrák Nagydíjon, de a Williams versenyzői, Felipe Massa és Valtteri Bottas egyelőre nem remekeltek a Red Bull Ringen. Rob Smedley, a grove-iak vezető versenymérnöke szerint az volt a gondjuk, hogy nem tudtak tiszta kört futni, de szárazon a középmezőnybe való eredmények ellenére is elégedett.

„Az ilyen összefüggéstelen napok után mindig rengeteg ismeretlen tényező marad a hétvége további részeire, de ez jó így, mert holnap újítások érkeznek, és ezekkel előrébb kellene lépnünk” – mondta. „Az új aszfaltnak jobb a tapadása a réginél, de nem sokkal. A rázókövek alacsonyabbak, és a versenyzők szerint ettől sokkal gyorsabb lett a pálya” – szolgált érdekes adalékkal a kritikákhoz.

Bottas volt ma a lassabb williamses - még több kép a galériában! Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Mario Kneisl

Smedley szerint még mindig azzal foglalkoznak, hogy kiismerjék magukat, és megértsék a gumik viselkedését az új aszfalton, és úgy véli, a hétvége talánya a pálya állapotának javulása, és annak követése, mert meg kell jósolniuk, hogy milyen összefüggések lesznek a gumikeverékek között.”

Valtteri Bottas az autója balanszával volt elfoglalva,

és csupán a 10. és a 9. helyet szerezte meg az edzéseken. Elárulta, küszködött a beállításokkal az esőben, de szerinte jó ötlet volt kimenni a nedves pályára, mert „van esély arra, hogy esni fog a hétvégén, és így van elképzelésünk az autó működéséről, és tudjuk, hogy mit állítsunk, ha esni kezd.”

Massa vajon aggódik, mereng vagy ásítani fog? - kattintson a galériáért! Forrás: GEPA pictures/Gepa Pictures/ Christian Walgram

A Sky Sportsnak azt is elmondta, csalódott lenne, ha nem jutna fel a dobogóra, de szerinte sok tényezőnek kell passzolnia, hogy ez megtörténhessen.

Felipe Massa közben az eső megérkezése miatt kesergett,

de ő is próbálta megtalálni a pozitívumokat a nedves pályán. „Az időjárás miatt nem lettünk annyival okosabbak, amennyivel szerettünk volna, de az autó úgy is jó volt, hogy a pálya félig esős, félig száraz volt” – mondta Massa, aki délelőtt a 7. lett, délután pedig csak a 12. helyet érte el. Max Verstappennel ellentétben ő is gyorsabbnak érezte az új kerékvetőket, de hozzátette, „zűrös lehet, ha az ember túl sokat használja őket, de ez rajtunk múlik.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!