Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb gyártó, a DJI a WRC-futamokról rendszeresen készít filmeket. A hatás lenyűgöző, de a pályaversenyeken egyelőre nem engedik a drónok használatát.

A Forma-1-es közvetítések műszaki színvonala régóta forró téma a szakmában. Annak ellenére, hogy a technikai sportok csúcsának számít, a világbajnoki sorozat meglepően későn tért át a Full HD felbontásra, 3D-t – bár ennek a technológiának a lendülete mostanra egyébként is kifulladt – még mindig nem használ, és általában véve lassan nyit az új megoldások felé. A négyszeres vb-győztes Alain Prost épp a legutóbbi verseny, az Európa Nagydíj után panaszkodott a rossz kameraállásokra is, amelyek miatt szerinte a tévén keresztül egyáltalán nem lehetett érezni az autók tempóját és a vezetéssel járó nehézségeket.

Nemrég felmerült, hogy idővel a virtuális valóság forradalmasíthatja a közvetítéseket. Ez még a kicsit távolabbi jövő zenéje,

a kamerás drónok technológiája viszont már kellően kiforrott ahhoz, hogy elvileg bármikor be lehessen vetni őket,

teljesen új szemszögből mutatva meg a pályán zajló akciót. Az egyik legnépszerűbb gyártó, a DJI a WRC futamairól rendszeresen készít filmeket – a portugáliai fordulót bemutató alábbi videó jól mutatja, hogy az eredmény mennyire lenyűgöző lehet.

Mivel a drónok maguk is mozognak, a hatás sokkal dinamikusabb, mint a rögzített kamerák esetében. Egyes pályákon használnak ugyan az egyenes mellett kötélen húzott kamerákat, de azok sem képesek ennyire jól érzékeltetni a sebességet. Cserébe megvan az az előnyük, hogy nem zuhannak le –

a drónokban ugyanis pont az a veszély, hogy ráeshetnek a pályára.

Bár ennek a mai eszközökkel rendszeres karbantartás mellett már nagyon kicsi a valószínűsége (és elvben ugyanígy megtörténhet a kamerás nagy helikopterekkel is), az FIA a gyorsasági szakágban egyelőre pontosan ezért nem engedi a drónok bevetését.

Nyitott pilótafülkés autók fölött különösen kritikus a repülésbiztonság – értelemszerűen nem is lehet annyira megközelíteni őket, mint mondjuk a zárt raliautókat a fenti videón –, de a megfelelő protokoll betartása mellett veszélytelen lenne rendszeresíteni a kamerás drónokat, és fel lehetne dobni velük az F1-es közvetítést. A technológia már a felvételek élő sugárzásához is rendelkezésre áll, úgyhogy a labda a FOM és az FIA térfelén pattog.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!