Button: Előbb-utóbb betelik a pohár a McLarennél

Forma-1, Jenson Button, McLaren Honda, Európa Nagydíj, Baku
BUTTON Jenson (gbr) Mclaren Honda MP4 31 ambiance portrait during the 2016 Formula One World Championship, Grand Prix of Europe in Azerbaijan from June 16 to 19 in Baku - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Jövőre a dobogóért akar küzdeni, a McLarennel vagy akár másik csapattal. A wokingiak októberre halasztották a 2017-es pilótafelállás meghatározását.

Lassan másfél szezon eltelik a Honda F1-es visszatérése, és még több a McLaren legutóbbi, gyökeres átalakítása óta, de az eredmények egyelőre elmaradnak a várakozásoktól. Fernando Alonso és Jenson Button is csak a pontszerző helyekért küzdhet, ha kijön a lépés, és folyamatosan arról szólnak a pletykák, hogy Button szekere kifelé áll a csapattól.

Már tavaly is felmerült, hogy a 2009-es világbajnok visszatérhet a Williamshez, ahol megkezdte F1-es pályafutását, és nemrég Claire Williams is elismerte, hogy elgondolkodnának Button szerződtetésén, ha honfitársa szabadon igazolhatóvá válna.

Button nem csak a McLarennel tervez Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

„Mindenkinek jól esik, ha ilyeneket mondanak vele kapcsolatban, úgyhogy ez nagyon kedves volt tőle" – nyilatkozta Button a Sky Sportsnak. „Még nem tudom, hogy mihez kezdek jövőre. Szeretném ismét jól érezni magamat, és olyan helyzetbe kerülni, hogy jó eredményekért küzdhessek. Lehet ez egy újabb építkező év, a dobogós év vagy egy győztes év. Erre van szükségem. Remélhetőleg a McLaren erős és versenyképes lesz jövőre, de más lehetőségeim is vannak."

Button elmondta, a csapat fontos részének érzi magát, és minden futam után visszatér a gyárba, hogy megossza a tapasztalatait, és szorosan együttműködjön mérnökökkel és az aerodinamikai szakemberekkel. Élvezi, hogy részese lehet az autó fejlesztésének, de elismerte, ez csak pótcselekvés, mivel nincsenek győztes helyzetben.

Ron Dennis, a McLaren csoport elnöke kijelentette, a monzai verseny előtt fel sem merül bennük a 2017-es versenyzői felállás kérdése. „Lesz egy igazgatótanácsi ülésünk szeptember vége felé, ami logikus időszak a döntéshozás szempontjából, de az is lehet, hogy akkor még nem jutunk elhatározásra. Senkinek sem fogjuk visszavetni a pályafutását" – ígérte.

„Van egy fiatal és ambiciózus versenyzőnk, két lenyűgöző világbajnokunk, és amikor egyeztetünk velük, ezeket is figyelembe fogjuk venni. Most viszont még csak a szezon feléhez közelítünk. A lehető legalkalmatlanabb dolog, amit tehetünk, hogy elkezdünk a következő évet befolyásoló döntésekről beszélni. Egyszerűen túl korai még."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!