McLaren: Alonso fejében GPS van

Forma-1, Fernando Alonso, Jenson Button, McLaren Honda, Sergio Pérez, Force India, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 12: Fernando Alonso of Spain driving the (14) McLaren Honda Formula 1 Team McLaren MP4-31 Honda RA616H Hybrid turbo on track during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 12, 2016 in Montreal, Canada. Charles Coates/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Eric Boullier méltatta a kétszeres világbajnokot, szerinte minden körülmény esetén versenyképes tud lenni, és a csapat moráljának is jót tesz. Vajon meg tudják tartani a szerződése végéig?

Továbbra is csak a középmezőnyben szerénykedik a McLaren Honda, de ennek még mindig nem a versenyzők az okai. Fernando Alonso és Jenson Button továbbra is kihozza az autóból azt, ami benne van, és bár a brit versenyző nem biztos, hogy maradhat a csapatnál, Alonso szereplését csapatfőnöke, Eric Boullier csak méltatni tudta.

„Ő a tökéletes versenyző” – nyilatkozta a Motorsport.com-nak. „Már egy körön is gyors, és képes motiválni a csapatát, emelkedő pályára állítani őket, és aztán a versenytempója is lenyűgözően alakul. A futamokon olyan a feje, mint a GPS, mindig pontosan tudja, hogy mi történik.”

Mindig tudja, mi történik körülötte Forrás: AFP/2016 Getty Images/Charles Coates

Tavaly sokkolóan érte a McLarent, hogy a Honda erőforrás teljesen versenyképtelennek bizonyult, és az idén is csak pontszerző helyekben reménykedhetnek, ha kijön nekik a lépés. Alonso próbál ehhez is jó arcot vágni, de ez neki sem sikerül mindig, de Boullier osztozik versenyzője mérgén.

– ismerte el Boullier a helyzet láttán. „Én sem örülök, ugyanúgy érzek. Azért vagyok itt, hogy versenyezzünk, és nyerjünk, legalábbis megpróbáljunk nyerni. Én is esélyt akarok a győzelemre, ahogy Fernando is” – mondta.

Alonso általában azt hangoztatja, hogy motiválja a McLaren feltámasztását megcélzó projekt, de nem rejti véka alá azt sem, hogy nem tartja elég izgalmasnak a jelenlegi autókat. Megvárja még, hogy milyenek lesznek az új szabályok szerint épülő 2017-es autók, aztán dönt pályafutása sorsáról.

Boullier egyelőre nem aggódik, hogy Alonso idő előtt felbontaná a jövőre lejáró, hároméves szerződését,

„mert a dolgok nem így működnek” – jelentette ki. „Azért csatlakozott hozzánk, mert hitt ebben a projektben, és ez a legfontosabb dolog” – vélte.

Jövőre eljön az ő idejük?

A McLaren bejelentette, hogy a Michael Kors divatmárka is csatlakozik szponzori körükhöz. Ennek apropóján Alonso a Marca című lapnak elmondta, a McLaren csomagja „elég jól fejlődik” de „még mindig hosszú út áll előttünk, mert nyerni akarunk,

A 2017-es szezonnal kapcsolatban kijelentette: „Szerintem fontos lesz számunkra, és remélem, hogy megtehetjük az utolsó lépést a bajnoki címért való küzdelem érdekében.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!