Ferrari: Őrültség lenne feladni az idei szezont

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Európa Nagydíj, Baku
Scuderia Ferrari's German driver Sebastian Vettel steers his car during the qualifying session for the European Formula One Grand Prix at the Baku City Circuit on June 18, 2016 in Baku. / AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV
Vágólapra másolva!
Maurizio Arrivabene egyáltalán nem lenne elégedett, ha a maradék tizenhárom futamból csak hármat nyernének meg. Az autójuk előrelépés, de egyelőre nehezen kiaknázható a teljesítménye.

A Ferrarit az idei szezon egyik esélyesének tartotta a közvélemény, azonban meglepetésre az első 8 futamból egyet sem tudtak megnyerni, miközben a nagy rivális Mercedes már 7-nél tart, és a Red Bull is megnyert egy futamot. Sokan úgy vélik, a bajnoki címek már elúsztak a Ferrari számára, ezért a 2017-es szezonra kellene koncentrálniuk, de Maurizio Arrivabene nem ért egyet ezzel.

„Olyan helyzetben vagyunk, hogy lemaradásunk van a Mercedes mögött, de nem állunk messze tőlük” – jelentette ki. „Őrültség még a jövő évről beszélni, az ideire kell koncentrálnunk. A gyenge pontjainkra összpontosítjuk a figyelmünket, és próbálunk javulni” – idézte az Autosport.

Vettel a 3. az egyéni pontversenyben, a Ferrari pedig a 2. helyet foglalja el a Mercedes mögött Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Arrivabene a Motorsport.com-nak adott interjújában kijelentette, hogy a Kanadai Nagydíj megmutatja, a Ferrari erőssége a motorja, de az autó többi pontján még dolgozniuk kell, mert „kiderült, hogy nagyon érzékeny a beállítások megváltoztatására.”

„Bakuban jó volt a versenytempónk, nagyon sokat dolgoztunk ezen, és javultunk is. Nem eléggé, de ez csak az én problémám, mert ha a versenyzők bakui teljesítményéről beszélünk, akkor mindketten látványosan szerepeltek. Az autót viszont továbbra is fejlesztenünk kell” – szögezte le.

Arrivabene (jobbra), és a technikai igazgató, James Allison (balra) helye is megkérdőjeleződött a Ferrarinál, de maradnak Forrás: AFP/Peter Parks

A Ferrari az idei szezonra alaposan megújította az autóját, köztük a futóművet is átalakították. Arrivabene „egy teljesen új terv gyermekeként” jellemezte az SF16-H-t, ami viszont „nagyon érzékeny, nehéz beállítani, és még nem sokat adott vissza nekünk.” Elárulta, még nem sikerült „megszelidíteniük” az autót, de „apróságokkal 100%, hogy odaérünk” az élmezőnybe.

A Ferrari csapatfőnöke kijelentette, „abszolút nem” lenne elégedett, ha a tavalyi szezonhoz hasonlóan három futamgyőzelemmel zárnák a szezont.

„Tudom, hogy milyen lehetőségeink vannak, és természetesen a Mercedes által végzett remek munkával is tisztában vagyok. Bizonyos pályákon a különbség csökkenni kezdett, de emelnünk kell a lécet a céljainkkal kapcsolatban, és el kell kezdenünk átugrani ezeket. Ha azt mondanám, hogy (három győzelem elég lenne), nem a Ferrari szellemiségét, és az embereink DNS-ét képviselném.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!