Nem tart Ecclestone fenyegetésétől a Brazil GP magyar szervezője

Forma-1, Brazil Nagydíj, Interlagos átépítés
Inspection of the works on the Interlagos Racetrack facilities, in the south of Sao Paulo, southeastern Brazil. The Brazil Grand Prix Formula 1 takes place on November 13. Photo: WERTHER SANTANA/ESTADAO CONTEUDO
Vágólapra másolva!
Rohonyi Tamás jól ismeri az F1 ügyvezetőjét, és úgy véli, Ecclestone csak a brazil politikusoknak üzenget, amikor arról beszél, hogy az élő szerződés ellenére törölhetik a Brazil Nagydíjat.

Az elmúlt hetek során Bernie Ecclestone vészjósló nyilatkozatokat tett a Brazil Nagydíj jövőjével kapcsolatban annak ellenére, hogy 2020-ig szerződés garantálja a verseny folyamatos megrendezését.

A futamnak van némi magyar vonatkozása is, hiszen a Brazil Nagydíj megrendezését évtizedek óta Rohonyi Tamás vezeti, neki köszönhetjük a Magyar Nagydíj lehetőségét is, miután ő javasolta Bernie Ecclestone-nak, hogy szálljanak le Budapesten, miután a moszkvai tárgyalások kudarcba fulladtak.

Folytatódik az interlagosi pálya modernizálása, szeptemberre készülhetnek el Forrás: Agęncia Estado/Copyright © Agęncia Estado. Todos os direitos reservados/Werther Santana

Rohonyi a Motorsport.com-nak elmondta, nem aggasztják Ecclestone nyilatkozatai, mert 42 éve ismeri az F1 ügyvezetőjét, aki „híres arról, hogy az ilyen kijelentései előtt nem sokat gondolkodik. Bernie arra utal, hogy emelkednek a költségek, de ezt soha sem fogja nyíltan kimondani. A Formula One Management részéről igény mutatkozik, hogy Brazília fizessen többet, ezért azt akarja, hogy az kormány vállaljon nagyobb szerepet.”

A Brazil Nagydíj rendezője nyomatékosította, hogy a szerződésük egyik fél számára sem teszi lehetővé az idő előtti felbontást, de elismerte, hogy ettől függetlenül ez megtörténhet.

„Ez gondot okozna a cégünknek, de még nagyobbat Sao Paulónak. A város 120 millió dollárt keres ezen a rendezvényen. Soha sem merült fel, hogy felbontjuk a szerződést, és nem is fog. Ez senkinek sem lenne kívánatos” – jelentette ki.

A munka már tavaly is zajlott, ez némi fennakadást is okozott, a következő F1-es Brazil Nagydíj novemberben lesz, így a munkásoknak még van idejük Forrás: Agęncia Estado/Copyright © Agęncia Estado. Todos os direitos reservados/Werther Santana

„Brazília rossz időszakát éli, és ez bizonyos szempontból Ecclestone úr frusztrációját is megmagyarázza. Ezért tesz ilyen furcsa nyilatkozatokat. Monzával és más pályákkal is így tett.”

Rohonyi Tamás szerint a versenyeket közvetítő TV Globo is 2020-ig szerződött a FOM-mal, és a Brazil Nagydíj mindig telt ház előtt zajlik, ami „az idén sem lesz másként.” Elmondta, őt már inkább az foglalkoztatja, hogy a verseny jövője hosszabb távon is biztosított legyen. „Opciónk van a hosszabbításra, és megkockáztatom, hogy a futam 2020-ban, 2025-ben, 2030-ban, sőt még utána is itt marad.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!