Vágólapra másolva!
Nagy meglepetést keltett a Force India versenyzője a bakui időmérőn mutatott formájával, de balszerencséjére nem sokkal korábban összetörte az autóját, és váltócsere miatt büntetést kapott.

Pünkösdi királyságnak bizonyul Sergio Pérez remek szereplése a bakui Európa Nagydíj időmérőjén, ahol a 2. leggyorsabb volt. Pérez profitált Lewis Hamilton hibájából, de a többi ellenfelénél jobb volt a tempója, ám eredményét nem tarthatja meg, mert a harmadik szabadedzés végén összetörte az autóját, és

új sebességváltót kellett beszerelni a Force Indiába, ami öthelyes rajtbüntetéssel járt.

„Még mindig mérges vagyok a délelőtti hibám miatt, de mégis nagyon örülök” – nyilatkozta Pérez, aki három héttel ezelőtt Monacóban a 3. helyen ért célba. „Vegyesek az érzéseim. Nagyon jó kört raktam össze a Q3-ban.”

Pérez a 2. helyet ünnepelte, de nem tarthatta meg Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

„Nehéz edzésem volt, mert a baleset után vesztettem az önbizalmamból, de nagyszerű volt ismét visszanyerni a ritmust. Ezen a pályán nagyon könnyű hibázni, és összetörni az autót. Velem a lehető legrosszabbkor esett meg a harmadik szabadedzésen.

Az F1-ben szokatlan módon Pérez elismerte, hogy bár a csapatnál jó szereplésre számítottak a bakui hétvége előtt, igazából nem értik, hogy mitől ennyire versenyképesek. „Gondoltuk, hogy jó lesz, de azt nem, hogy ennyire” – mondta. „A (Q3-as) köröm az egyik legjobb volt, de egy ilyen helyen nehéz 100 százalékot kihozni az autóból.”

Ezt csapattársa, Nico Hülkenberg alá is támasztotta, mivel egy félreértés miatt a Le Mans-i 24 órás verseny tavalyi győztese nem volt elég gyors a Q2 végén teljesített köre során. Azt hitte, hogy maradt még ideje és üzemanyaga, de mindkettőből kifutott, ezért kénytelen volt beérni a 12. hellyel. „Mondanod kellett volna, hogy nyomjam tovább” – morgott a rádión a mérnökének. „Én mondtam” – felelte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!