Vettel 2020-ig hosszabbíthat a Ferrarival

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Monacói Nagydíj
Ferrari's German driver Sebastian Vettel smiles during a press conference at the Monaco street circuit in Monte-Carlo on May 25, 2016, four days ahead of the Monaco Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / Jean-Christophe MAGNENET
Vágólapra másolva!
A csapat azonban elveszítheti a technikai igazgatóját, James Allisont egyes sajtóértesülések szerint.

Amikor 2014-ben megállapodott a Ferrarival, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel három évre írt alá hozzájuk. Vagyis az eredeti szerződése csak 2017 végén jár le, de a német Auto Bild úgy tudja, máris újabb három évre, 2020-ig meghosszabbítaná – 100 millió euróért, valamint bizonyos előjogokért, például azért, hogy beleszólhasson, ki a csapattársa. A német lap szerint Vettel azt mondta,

Efelé egyelőre csak félig-meddig halad jó úton. Bár tavaly sikerült megnyernie három nagydíjat, az idén hiába kerültek közelebb a Mercedeshez, Vettel eddig egy győzelmet sem tudott aratni, és az elnök, Sergio Marchionne elvárásai ellenére nem tűnik úgy, hogy komolyan harcolhat a vb-címért. A jövőre tervezett új szabályrendszer átrendezheti az erőviszonyokat, de egyáltalán nem biztos, hogy a Ferrari fog a legjobban alkalmazkodni hozzá.

Lehet, hogy Vettel máris hosszabbítana a Ferrarival Forrás: AFP/Jean-Christophe Magnenet

Különösen, ha beigazolódik a Gazzetta dello Sport értesülése, amely szerint

a Ferrari technikai igazgatója, James Allison elfogadja a Renault ajánlatát,

és visszatér korábbi csapatához. Erre a lépésre azért szánhatja el magát, mert az ausztráliai idénynyitó hétvégéjén váratlanul meghalt a felesége, ezért szeretne hazaköltözni Angliába, hogy onnan nevelhesse három gyermekét. Jelenleg az otthona és Maranello között ingázik, ami valószínűleg nem könnyíti meg az életét.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!