Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone 2020-ig meghosszabbítja az olasz szentély szerződését, így az F1 történetének egyik leghíresebb helyszíne továbbra is a versenynaptárban marad.

Pont kerülhet az Olasz Nagydíj jövőjével kapcsolatos huzavonára, miután a Sky Italia értesülései szerint Bernie Ecclestone és a helyi automobil klub (ACI) elnöke, Angelo Sticchi Damiani kezet rázott egy 2017-2020 közötti megállapodásra. Ecclestone híresen komolyan veszi a kézfogást, többször is elmondta már, hogy ez számára az írásos szerződésekkel egyenértékű.

Amennyiben a formális megállapodás is létrejön, Monza átmenetileg megnyugodhat, hiszen bár a szokásosnál jóval rövidebb időtartamra, mindössze négy évre kötnek új szerződést, a lejárat idején Ecclestone már 90 esztendős lesz, és egyre kevésbé valószínű, hogy még akkor is ő irányítja majd az F1-et. Az is elképzelhető, hogy addigra már az egész versenysorozat új tulajdonosokhoz kerül.

2020-ig visszatér az F1 Monzába Forrás: AFP

Az Olasz Nagydíj sorsa azután kérdőjeleződött meg, hogy Ecclestone a korábbiaknál magasabb jogdíjat kért azért, hogy 2016 után is megrendezhessék a versenyt. Ezt eleinte nem akarták megadni neki, majd különböző jogszabálymódosításokkal lehetővé tették, hogy a közben előteremtett forrásokat a jogdíj finanszírozására is fordíthassák.

Ecclestone-nak közben a helyi delegációval is meggyűlt a baja: nem értett szót a korábbi F1-es pilóta Ivan Capellivel, aki később le is mondott, és egy ponton már az olasz miniszterelnöknek is be kellett szállnia a helyzet kezelésébe. Felmerült, hogy az 1980-as Olasz Nagydíj, és a korábbi San Marinói Nagydíj helyszíne, Imola ugorhat be Monza helyére, de ez a terv meghiúsulni látszik.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!