Verstappen háromszor hibázott, de a Red Bull nem aggódik

Forma-1, Monacói Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull
Circuit marshals detach Infiniti Red Bull Racing's Belgian-Dutch driver Max Verstappen after his crash during the qualifying session at the at the Monaco street circuit, on May 28, 2016 in Monaco, one day ahead of the Monaco Formula 1 Grand Prix. / AFP PHOTO / POOL / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Barcelonában mindenki őt ünnepelte, Monte Carlóból viszont pont nélkül távozott. Christian Horner szerint intelligensen kezelte a megpróbáltatásokat.

Háromszor is a falnak ütközött Monacóban a Red Bullt a barcelonai futam győztese, Max Verstappen, így kénytelen volt pont nélkül hazatérni új lakásába. A holland tinédzser először a szombat délelőtti szabadedzésen hibázott, majd az időmérőn úgy odacsapta autóját a korlátnak, hogy össze kellett rakni neki a tartalékautót, a versenyen pedig besokallt a Massenet-nél, és hiába haladt már pontszerző helyen a bokszutcából rajtolva, nem tudott célba érni.

Ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Nem hoztam nekik az eredményt, amit megérdemeltek volna, nagyon sajnálom” – nyilatkozta Verstappen, aki láthatóan bosszús volt szombaton és vasárnap is. „Magamnak is csalódást okoztam, mert ilyen nem fordulhatna elő.”

Verstappen először szombaton járt pórul Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Verstappen a szombati baleset következményeként a bokszból rajtolt, de több rámenős előzést követően már pontszerző helyen autózott, és az akkor még 6. helyezett Nico Rosberghez is látótávolságra került. A száradó pályán viszont a Massenet kanyar előtt állóra fékezte a kerekeit, a nedves ívre csúszott, és nem volt esélye elkerülni a falat.

Christian Horner, az ifjú holland csapatfőnöke elismerően nyilatkozott az előzéseiről, és ő is megemlítette, hogy Verstappen már a legjobb 10 között haladt, amikor „sajnos a körülmények kifogtak rajta a domb tetején. De nem ő volt az egyetlen” – utalt például Sebastian Vettelre, aki szintén bajba került ugyanabban a kanyarban.

Ahogy láthatják, a tempója még mindig lenyűgöző. Sokat fog tanulni, és kétlem, hogy ugyanezt a hibát jövőre is elköveti itt. Nagyon kiegyensúlyozott, okos, intelligens srác. Minden bizonnyal elraktározza majd a hétvégi tapasztalatait, hogy tanuljon belőlük.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!