Vágólapra másolva!
Az 5. helyen célba érő spanyol rövid ideig azt hitte, a dobogóra is lehet esélye Monacóban. Button nem volt elégedett a csapaton belüli kommunikációval.

A Monacói Nagydíjon ismét mindkét versenyzőjével pontot szerzett a McLaren, és Fernando Alonso azt mondta, egy darabig még azt sem tartotta kizártnak, hogy esetleg felállhasson a dobogóra.

"Volt egy pillanat, amikor azt hittem, talán elérhető. Az utolsó bokszkiállást követően az 5. helyen álltam, és hátra volt még 50 kör. Lehetségesnek tartottam (a dobogót), ha a pályán maradok, mert nehezek voltak a körülmények" - nyilatkozta a futam után. Előrébb ugyan már nem tudott lépni, és inkább a pozícióját kellett védenie Nico Rosberggel szemben, de nem csalódott.

"Kellemes érzés az 5. helyen végezni, önbizalmat ad a jövőre" - ismerte el. "Mindent helyesen csináltunk, megérdemeltük ezt a pozíciót. A hétvégi tempónk azonban nem volt elég jó a hétvégén, úgyhogy még hosszú út áll előttünk. Ugyanakkor nagyszerű, hogy a megfelelő irányba haladunk: egymás után másodszor jutottunk be a Q3-ba, és ha nem történik különleges esemény, a futamon általában pontokat is tudunk szerezni, még ha nem is ilyen jó pozícióban."

Alonso Hülkenberg, valamint a vb-éllovas Rosberg előtt ért célba. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Jean Christophe Magnenet

Jenson Button a 9. pozícióban ért célba, s bár örült annak, hogy a McLaren sok pontot kaszált - többet, mint amennyire szerinte teljesen száraz körülmények közt képesek lettek volna -, "egyértelműen" többet várt magától.

"Szerintem valószínűleg rendre a megfelelő pillanatokban álltam ki a bokszba, csak annyi volt a probléma, hogy miután megtettem, a többiek is ugyanígy cselekedtek! Egész jól szoktam döntéseket hozni, de úgy tűnik, mindenki engem másolt" - panaszkodott, mivel így nem tudott előnyt kovácsolni a kerékcseréiből. Ugyanakkor a kommunikációval sem volt elégedett.

"Úgy vélem, a gumiválasztással jó döntéseket hoztunk, de a forgalom szempontjából nem" - mondta. "Azt hiszem, a csapat arra számított, hogy Pascal (Wehrlein) is kiáll kerékcserére, de nem így történt."

"Ha tudtam volna, hogy egy Manor mögé kerülök, amit itt képtelenség megelőzni, valószínűleg nem megyek be a bokszba" - jelentette ki. "Nem volt jó a kommunikáció köztem és a csapat közt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!