Vágólapra másolva!
Ricciardo rendkívül csalódott volt a monacói győzelmébe kerülő kerékcsere miatt, a Red Bull magyarázatára sem volt kíváncsi. Verstappen nem keres kifogásokat, szeretné elfelejteni a hétvégét.

Daniel Ricciardo a pole pozícióból indulhatott az esőben kezdődő Monacói Nagydíjon, és a második kerékcseréjéig a versenynek is ő volt a legnagyobb esélye. Amikor viszont a bokszba érkezett, hogy szuperlágy slickekre váltsa az intermediate gumijait, a csapata még nem várta a gumikkal, ezért rengeteg időt veszített. Csak a versenyt eggyel kevesebb kiállással teljesítő Lewis Hamilton mögé tudott visszatérni, és hiába üldözte keményen az utolsó körökig, nem tudta megelőzni a Mercedest.

"Ez egymás után a második olyan nagydíj, ahol pórul jártam. Ez szívás, fájdalmas" - nyilatkozta keserűen az ausztrál, aki a Spanyol Nagydíjon is esélyes volt a győzelemre, de a rosszabb taktikát kapta a csapaton belül.

Készen kellett volna állniuk."

Ricciardo biztos benne, hogy a bokszban elkövetett baki nélkül ő nyerte volna a versenyt. "Megvolt a tempónk az esőben, elhúztunk, majd átváltottunk az intermediate gumikra. Csatába keveredtünk Lewisszal, de ennek nem is kellett volna megtörténnie" – utalt arra, hogy egy hibátlan kerékcserével könnyedén az élre állt volna vissza. „Úgy gondolom, minden körülmények közt én voltam a leggyorsabb, de a 2. hely ezt nem mutatja."

Ricciardo a verseny elején magabiztosan haladt az élen Forrás: AFP

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a Sky Sportsnak nyilatkozva elmondta, emberi hiba történt, a bokszutca falán dolgozó mérnökök és a garázsban várakozó szerelők egyszerűen félreértették egymást. „Kivizsgáljuk az esetet, de azt már tudjuk, hogy kommunikációs hiba történt" – mondta.

Ricciardo már a rádión közölte a csapatával, hogy nem is akarja hallani az elrontott kerékcserére adott magyarázatukat, és később sem volt kedve beszélni a csapattal. Mint mondta,

úgy érzi magát, mintha „egy 18 kerekű kamion" hajtott volna át rajta.

„Majd meghallgatom őket, de ma biztos nem. Őszintén szólva most egyáltalán nem akarok erről beszélni, csak minél előbb el akarok tűnni innen" – mondta a rendkívül csalódott ausztrál.

Verstappen csak utas volt

Max Verstappen a saját hibája miatt járt pórul, a 36. körben a Massenet-nél nekiment a falnak, és véget ért a versenye. A Spanyol Nagydíj győztese a hétvégén háromszor ütközött, és pont nélkül távozhat a hercegségből.

„Kár érte, mert előtte jól alakult a versenyem, remekül éreztem magam az autómban" – nyilatkozta a holland.

Ezután csak utas voltam az autómban, és nekimentem a falnak."

„Nagyon nehéz körülmények között versenyeztünk, de ez nem kifogás. Remélhetőleg legközelebb jobban alakul a versenyem, a mostanit szeretném mielőbb elfelejteni" – tette hozzá Verstappen, aki tavaly is ütközés miatt esett ki Monacóban, akkor Romain Grosjean előzése közben ment neki a Lotusnak, és a falban kötött ki.