Hamilton: Még egy ütközés, és betilthatják a csatánkat Rosberggel

Forma-1, Monacói Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton drives during the second practice session at the Monaco street circuit, on May 26, 2016 in Monaco, three days ahead of the Monaco Formula 1 Grand Prix. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A brit nem hiszi, hogy a Mercedes tolerálna még egy ütközést a versenyzői között, és ez esetben szerinte megtilthatják az egymás elleni küzdelmet. Rosberget sokkal szívósabbnak látja a tavalyi szezon vége óta.

A Lewis Hamilton-Nico Rosberg páros eddig kétszer okozott házon belüli bonyodalmat ütközésekkel, a Mercedesnél azonban továbbra sem húzzák szorosabbra a gyeplőt; hagyják, hogy versenyzőik kerék-kerék elleni küzdelmet vívjanak egymással.

Hamilton nem hiszi, hogy még egy baleset belefér, mert a vezérkar türelme véges lehet. Amikor arról kérdezték, hogy egy újabb ütközés esetén újragondolhatják-e a szabályokat, azt felelte: "Ha újra megtörténik, biztos" - idézte a grandprix.com.

Hamilton szerint egy újabb ütközéssel kiprovokálnák a Mercedestől a csapatutasításokat Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az esetleges csapatutasítások gyakorlatban történő megvalósítását ugyanakkor kétségesnek tartja. "Azért fizetnek, hogy versenyezzünk."

"Kusza helyzet lenne" - mondta. "Nem azért küzdünk, hogy ütközzünk. Ezt mindenáron el akarjuk kerülni, de versenyzés közben beüthet a krach."

A barcelonai ütközésben egyik pilótát sem terhelte sokkal nagyobb felelősség, mint a másikat, a sportfelügyelők is versenybalesetnek minősítették.

Hamilton úgy érzi, csapattársa sokkal szívósabb lett a tavalyi év vége óta. "Emlékszem, (Brazíliában) megpróbáltam megelőzni kívülről, és nem engedte. Azt gondoltam, 'jól tetted, én is pont ugyanígy tettem volna.'"

- nyilatkozta Rosbergről, akit korábban sokan kritizáltak a keménység hiánya miatt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!