Vágólapra másolva!
A brit úgy érzi, egy száraz pályás futamon nem sok esélye lenne a győzelemre Monacóban. Rosberg elismeri, hogy a Red Bull egyszerűen gyorsabb volt a Mercedesnél.

Már a szabadedzések eredményei is azt sugallták, hogy a Mercedes legyőzhető lesz a Monacói Nagydíj időmérőjén, és valóban így történt: Daniel Ricciardo fantasztikus, 1:13.622-es körrel megszerezte a pole pozíciót Nico Rosberg és Lewis Hamilton előtt. A Q3 elején ráadásul

mindkét Mercedesnél gond volt a benzinnyomással,

ami miatt Rosberg is késve tudott a pályára hajtani, Hamiltont pedig a bokszutca végéről kellett visszatolni a garázsba, és az utolsó percekben csak egy gyors kört tudott teljesíteni.

Az időmérőt 169 ezredes hátránnyal záró Rosberg elismerte, nem számított ilyen jó tempóra a Red Bulltól. „Meglepődtem, amikor megláttam az első Q3-as idejét, mert addig az én körömet is jónak tartottam" - nyilatkozta. „3 tizeddel vezetett az első próbálkozásunk után, tudtam, hogy ezt nehéz lesz behozni."

A bajnoki tabellát vezető Rosberg nem keresett kifogásokat, szerinte

a Mercedes tempója egyszerűen nem volt olyan jó Monacóban, mint a Red Bullé.

„Nem úgy gondolok a pole-ra, hogy elvesztettem, mert soha nem is volt az enyém" – jelentette ki. „Daniel gyorsabb volt ma, teljesen megérdemelte a pole-t. Én nem voltam elég gyors, ennyi az egész."

A monacói időmérőn nem a Mercedes volt a leggyorsabb Forrás: AFP

A német biztos benne, hogy Ricciardo a futamgyőzelemért is eséllyel száll harcba vasárnap. „A Red Bull remek munkát végzett az elmúlt versenyeken, gyorsan fejlődtek, és most az új motorral is nagy előrelépést tettek" – mondta, majd hozzátette, a gyengébb időmérőjük ellenére a Ferrarira is veszélyes ellenfélként tekint.

Kezdi megszokni a problémákat

Hamilton érthetően csalódott volt, amiért csak a 3. rajtkockát tudta megszerezni, szerinte ebben egyértelműen közrejátszott, hogy csak egyszer próbálkozhatott a Q3-ban, különben „elérhető lett volna a pole."

„Ahogy haladunk előre a bajnokságban,

– kesergett, miután idén már harmadszor akadályozta műszaki probléma a Q3-ban. „Legalább most ki tudtam hajtani, és megpróbálkozhattam egy körrel, az előző két esetben rosszabbul jártam."

Hamilton biztos benne, hogy nagyon nehéz versenye lesz, kevés esélyt lát rá, hogy önerőből előrébb tud kerülni. „Mindent megteszek, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a mai eredményből" – fogadkozott. „Ha bírja az autóm, nagyon keményen fogok harcolni a srácokkal, de ezen a pályán nem lehet előzni, és könnyen lehet, Danielnek a stratégiája is jobb lehet a miénknél.

A háromszoros világbajnok nem alaptalanul bízik a rossz időjárásban, vasárnap délutánra záporokat jósolnak Monacóba.